12 ιλιγγιώδεις εικόνες δείχνουν την ομορφιά που συνήθως περιφρονούμε

Το project ενός νεαρού φωτογράφου θέλει να σας μάθει να κοιτάζετε ψηλά και να εκτιμάτε την ομορφιά της πόλης όπου ζείτε.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο νεαρός φωτογράφος Αντι Γιουνγκ θέλει να σας προτείνει να αλλάξετε τον τρόπο που περπατάτε στον δρόμο. Οχι, δεν πρέπει να είστε σκυφτοί και να κοιτάζετε τα κινητά σας, αλλά να κοιτάζετε ψηλά για να εκτιμάτε την ομορφιά της πόλης όπου ζείτε.

Για το λόγο αυτό, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό project το οποίο ονόμασε «Look Up», θέλοντας να δείξει στους ανθρώπους τι χάνουν.

Αυτό το Φεβρουάριο, η κινεζική κυβέρνηση απαίτησε να μπει ένα τέλος σε αυτά τα τεράστια και περίεργα κτίρια -και μάλιστα με νόμο- κάτι που θα αλλάξει την όψη των μεγάλων πόλεων.

Χονγκ Κονγκ: μια πόλη με μοναδικό χαρακτήρα

Οι ιλιγγιώδεις και μοναδικές εικόνες του Γιουνγκ αποτυπώνουν τη διαφορετική αρχιτεκτονική του Χονγκ Κονγκ και άλλων κινεζικών πόλεων...

Με περισσότερους από 300 ουρανοξύστες στη μητροπολιτική περιοχή του, το Χονγκ Κονγκ παραμένει η αγαπημένη πόλη του Γιουνγκ. Εκεί άλλωστε βρίσκεται και η βάση του.

«Εδώ το παλιό συναντά το νέο» τονίζει ο ίδιος «δίνοντας στην πόλη έναν μοναδικό χαρακτήρα».

Δείτε παρακάτω, 12 αποπροσανατολιστικές εικόνες κινεζικών κτιρίων που ακόμα και αν ζούσατε εκεί δεν θα είχατε παρατηρήσει.

Το ξενοδοχείο Four Seasons στην πόλη Κουανγκτσόου, βρίσκεται μέσα στο International Finance Center - έναν ουρανοξύστη 103 ορόφων που είναι το 15ο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

 

Υπάρχουν πολλά συγκροτήματα πολυκατοικιών όπως το παρακάτω στο Χονγκ Κονγκ. Εκεί ζουν χιλιάδες άνθρωποι.

 

Τα διαμερίσματα στο Μακάο, είναι παρόμοια.

 

Χτισμένο το 1975, το Lai Tak Tsuen αποτελείται από τρία ξεχωριστά κτίρια.

 

Το γήπεδο στο εσωτερικό του αθλητικού κέντρου Shenzhen Bay στο Shenzhen, Κίνα, μπορεί να χωρέσει μέχρι και 20.000 άτομα, ενώ φιλοξενεί αγώνες πινγκ πογκ, κολύμβησης και ποδοσφαίρου.

 

Το Ping Shek Estate στο Χονγκ Κονγκ αποτελείται από επτά διαφορετικά κτίρια, και στεγάζει πάνω από 12.000 ανθρώπους.

 

Ο Nina Tower στο Χονγκ Κονγκ αποτελείται από δύο κτίρια, το ένα εκ των οποίων είναι 80 ορόφων. Το άλλο έχει 42 πατώματα.

 

Το Choi Wan Estate στο Χονγκ Κονγκ αποτελείται από 16 κτίρια.

 

Το Choi Wan Estate χτίστηκε το 1979, και στεγάζει περίπου 18.000 ανθρώπους.

 

Μέσα στο Grand Hyatt στη Σαγκάη της Κίνας, όπου υπάρχουν 548 δωμάτια. Το ξενοδοχείο καταλαμβάνει από τον 53ο έως τον 87ο όροφο του Jin Mao Tower.

 

Αυτό το πλάνο, του Fok Cheong Building στο Quarry Bay, έδωσε στον Γιουνγκ δύο μεγάλα βραβεία φωτογραφίας.

 

Μέσα στο China Hong Kong City βρίσκονται γραφεία, ένα εμπορικό κέντρο και ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

 

Δείτε περισσότερα για τον φωτογράφο και το project Look Up στην ιστοσελίδα του πατώντας εδώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook