18.025 χιλιόμετρα με ποδήλατο σε 365 μέρες

365 μέρες, 18.025 χιλιόμετρα, 22 χώρες, 1 ντοκιμαντέρ για καλό σκοπό. Η ιστορία του Φίλιξ Σταρκ που γύρισε τον κόσμο σε ένα χρόνο, θα σας κάνει να ζηλέψετε!

|
SHARE THIS
0
SHARES

«Μην κάνεις αστεία με τον Φίλιξ Σταρκ» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτής της ιστορίας, αφού από ένα αστείο με τους φίλους του, ο Σταρκ ταξίδεψε σε 365 ημέρες σε 22 χώρες, διανύοντας 18.025 χιλιόμετρα, κάνοντας ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα!

Ο γερμανός κινηματογραφιστής Φίλιξ Σταρκ που ήθελε πάντα να ταξιδέψει, να γνωρίσει νέους ανθρώπους και να εξερευνήσει διαφορετικές κουλτούρες, ένιωσε ότι μ' ένα απλό backpack δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει. Γι' αυτό, φόρτωσε το ποδήλατο του με τ' απαραίτητα και ξεκίνησε για ένα μοναδικό ταξίδι ζωής. Έτσι κι αλλιώς ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα ότι το ποδήλατο είναι «το πιο οικολογικό και οικονομικό μέσο για να ταξιδεύει κανείς».

«Η καθημερινή καλοσύνη των ξένων παντού στον κόσμο» ήταν αυτή που τον ωθούσε να ποδηλατεί

Έτσι ο Φίλιξ είχε την ευκαιρία, με τους αργούς ρυθμούς ταξιδιού, να ζήσει στιγμές και να μοιραστεί εμπειρίες με τους ντόπιους. Όχι ότι κάθε στιγμή ήταν εύκολη: στην Καμπότζη η αστυνομία του έκλεψε τα πράγματα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κουρασμένοι φορτηγατζήδες σχεδόν τον πέταγαν έξω από τον δρόμο. Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Mashable, «η καθημερινή καλοσύνη των ξένων παντού στον κόσμο» ήταν αυτή που τον ωθούσε να ποδηλατεί.

«Την πρώτη μέρα που έφυγα από το σπίτι, μια ηλικιωμένη κυρία με είδε να στήνω τη σκηνή μου. Με σταμάτησε, με κάλεσε να μείνω στο σπίτι της, μου έφτιαξε βραδινό και πρωινό. Ακόμα κρατάμε επαφή».

Για κάθε αντίτυπο του ντοκιμαντέρ που θα πουλήσει, θα δίνει ένα ευρώ στη WWF

Ο Σταρκ κινηματογράφησε το ταξίδι του και έφτιαξε ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ για την αποστολή του, με τίτλο Pedal the World. Στη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Σταρκ βίωσε μια σειρά από περιστατικά κακοποίησης ζώων, γι' αυτό και αποφάσισε για κάθε αντίτυπο του ντοκιμαντέρ που θα πουλήσει, να δίνει ένα ευρώ στη WWF.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook