Αλληλεγγύη προς τους σεισμοπαθείς με 2€ για κάθε μακαρονάδα Amatriciana

Κίνημα στο facebook καλεί τα ιταλικά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο να δώσουν 2€ για κάθε μακαρονάδα Amatriciana που θα πουλάνε.

allileggui-pros-tous-seismopatheis-me-2-gia-kathe-makaronada-amatriciana
SHARE THIS
0
SHARES

Το Αματρίτσε, το πανέμορφο ιταλικό χωριό που καταστράφηκε από το χτύπημα του φονικού σεισμού των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και κόστισε τη ζωή σε 252 άτομα (μέχρι στιγμής) είναι η πατρίδα της διάσημης συνταγής ζυμαρικών all'amatriciana

 

Στο Facebook έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία με το hashtag #AMAtriciana με στόχο να αντλήσει κεφάλαια για τη στήριξη των θυμάτων του σεισμού με μια έκκληση προς όλα τα ιταλικά εστιατόρια.

Εμπνευστής ο Ιταλός food blogger Paolo Campana ο οποίος έκανε έκκληση μέσω facebook προς όλα τα ιταλικά εστιατόρια στον κόσμο να δείξουν την αλληλεγγύη τους για τη στήριξη των σεισμοπαθών, δίνοντας 2 ευρώ για κάθε μακαρονάδα Amatriciana που θα παρασκευάζουν και θα πουλούν στα μαγαζιά τους.

O Ιταλός food blogger Paolo Campana
O Ιταλός food blogger Paolo Campana

«Η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να κάνουμε όλοι κάτι για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας» έγραψε στην έκκλησή του στο facebook ο blogger και σεφ ενώ τόνισε ότι όλες οι δωρεές θα δωθούν στον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό.

 

Σε σημερινό ποστ του, ο Campana  ενημερώνει ότι ήδη 700 εστιατόρια έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτή την κίνηση και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά.


 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook