Άρωμα Ταϊλάνδης στο TheTOC: Ο Χρ. Πέσκιας μαγειρεύει Thai Chicken Salad

Το TheTOC σε συνεργασία με την ομάδα της COFFEEHOUSE, τον chef Χριστόφορο Πέσκια και το Kitchen44 σας παρουσιάζει τις πιο θρεπτικές και υγιεινές συνταγές.

SHARE THIS
0
SHARES

Το καλοκαίρι επιλέγουμε συνταγές με φρέσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής και δροσερές απολαύσεις με καλοκαιρινή διάθεση. 

Το TheTOC παρουσιάζει τη δεύτερη από μια σειρά από δροσερές, καλοκαιρινές, υγιεινές και εύκολες συνταγές για κάθε ουρανίσκο από τον chef Χριστόφορο Πέσκια. (Δείτε εδώ την πρώτη συνταγή Avocado Smoothie). 

Συνταγές, που ετοιμάζονται καθημερινά στο Kitchen44, το νέο "fresh and healthy business lunch" για όσους αναζητούν ένα ποιοτικό γεύμα με υγιεινές επιλογές a la carte αλλά και μαγειρευτό καθημερινό φαγητό. 

Thai Chicken Salad 

Ο καταξιωμένος chef Χριστόφορος Πέσκιας δημιούργησε ένα πλήρες μενού για το Kitchen44, χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκα υλικά εξαιρετικής ποιότητας.  

Για σήμερα ο σεφ μας προτείνει γεύσεις από Ταϊλάνδη παρουσιάζοντας την πιο υγιεινή και πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη σαλάτα, με λεπτοκομμένο κοτόπουλο, φρεσκοκομμένα λαχανικά & ταϊλανδέζικο dressing.

 

Τα υλικά 

Για τη σαλάτα:

  • 200gr κοτόπουλο 

  • 150 gr πράσινη σαλάτα ανάμεικτη

  • ½ ματσάκι κόλιανδρο σε φυλλαράκια

  • ¼ ματσάκι δυόσμο σε φυλλαράκια λεπτοκομμένο

  • 70gr καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες

  • 70gr αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες μισοφέγγαρο

  • 50gr πιπεριά Φλωρίνης κομμένη julienne

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο με ασιατικό στυλ σε λεπτές φέτες

Για το dressing:

  • 30ml fish sauce

  • 60ml χυμός lime

  • 20gr ζάχαρη

  • 1 πιπεριά chili λιωμένη

  • 30ml ελαιόλαδο

 

Η εκτέλεση

A. Το dressing

Πρώτα παρασκευάζουμε το dressing τοποθετώντας την fish sauce, τον χυμό lime, τη ζάχαρη, την λιωμένη πιπεριά chili και το ελαιόλαδο στο μπλέντερ.

B. H σαλάτα

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πράσινη σαλάτα με τον μισό κόλιανδρο, τον δυόσμο και το μισό dressing και ανακατεύουμε. 

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το κοτόπουλο με τη πιπεριά, το αγγούρι, τα υπόλοιπα αρωματικά και το άλλο μισό dressing.

Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετώντας από κάτω τη σαλάτα και από πάνω το περιεχόμενο του μπολ με το κοτόπουλο. 

Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

 

Τα tips

- Η fish sauce συνδυάζεται πάντα με λεμόνι και ζάχαρη από κοκοφοίνικα - palm sugar (αν δεν έχετε προσθέστε καστανή ή λευκή ζάχαρη). 

- Τα αρωματικά (π.χ. δυόσμο) τα κόβουμε στο τέλος με το χέρι για να είναι φρέσκα.

-  Στην πράσινη σαλάτα δεν βάζουμε πολύ dressing γιατί θα μαραθεί και θα χάσει το ωραίο χρώμα της.

 

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και περισσότερα μυστικά επιτυχίας από τον Χριστόφορο Πέσκια στο βίντεο. 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

kitchen44.gr

Kitchen44 Facebook Page 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook