Βίντεο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης 4χρονων έγινε viral με 4 εκ. προβολές!

Πώς θα σας φαινόταν αν 4χρονα παιδιά σας έδιναν συμβουλές σεξουαλικής συμπεριφοράς; Δείτε το βίντεο των 4 εκ. προβολών και σίγουρα θα πάρετε κάποιο μάθημα.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Υπάρχει σοβαρός λόγος που το παρακάτω βίντεο, έχει γίνει viral με πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές στο facebook, από τις 27 Μαΐου που δημοσιεύτηκε.

In the Netherlands, sex ed starts in kindergarten. Learn more: http://to.pbs.org/1cjCfg4

Posted by PBS NewsHour on Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Στην Ολλανδία, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών ξεκινά από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ακόμα και από το νηπιαγωγείο.

Είναι όμως αυτή η σωστή ηλικία για να διδάξουμε στα παιδιά για την αγάπη και το σεξ;

Σε όλη την Ολλανδία, τον Μάϊο κάθε έτους, τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επιδίδονται στο "Spring Fever", μια εβδομάδα κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί επικεντρώνονται στην ολοκληρωμένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, η οποία περιλαμβάνει μαθήματα για την αγάπη, τις σχέσεις και την οικειότητα.

Οι συνεδρίες ξεκινούν για τους μαθητές από την ηλικία των τεσσάρων και μέχρι την ηλικία των 11, οπότε και ολοκληρώνουν τη φοίτηση στο δημοτικό.

Σύμφωνα με το PBS NewsHour, το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να μαθαίνει στα παιδιά τι είναι σωστό και τι όχι σε μία σχέση.

Επιπλέον, υπάρχουν μαθήματα που επικεντρώνονται στην επίγνωση του σώματος, τη σεξουαλική αναπαραγωγή και τη σεξουαλική κακοποίηση.

Η επιστημονική επιβεβαίωση

Επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν αυτή την πρώιμη προσέγγιση: Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Georgetown, η έναρξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από το δημοτικό, μπορεί να συμβάλει στη μείωση των ανεπιθύμητων κυήσεων και τον κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Το "Spring Fever" κάνει επίσης μια ολιστική προσέγγιση στο φύλο, όπως ορίζεται από την αγάπη της και τις ρομαντικές σχέσεις. Σε μια συνεδρία με τα παιδιά νηπιαγωγείου η οποία υπάρχει στο βίντεο, τα παιδιά καλούνται να εξηγήσουν - μεταξύ άλλων - τι κάνουν οι άνθρωποι όταν είναι ερωτευμένοι. Οι απαντήσεις τους είναι απλές και ειλικρινείς, κάτι που ίσως μπορεί να εξηγήσει γιατί αυτό το βίντεο έχει γίνει viral στο Facebook.

- «Πώς είναι όταν είσαι ερωτευμένος;» ρωτά η δασκάλα.

- «Βρίσκεις κάποιον πιο όμορφο από ότι τον βλέπουν οι άλλοι» λέει ένα κοριτσάκι.

- «Χάνεσαι στις σκέψεις σου για αυτό το πρόσωπο και δεν ακούς τι σου λένε οι άλλοι» λέει ένα αγοράκι.

Ακόμα, μιλούν για τα ραντεβού στον μοντέρνο κόσμο και το τι σημαίνει να χωρίζεις με κάποιον.

«Οταν χωρίζεις πρέπει να το λες προσωπικά, όχι μέσω ενός μηνύματος ή κάτι τέτοιο» λέει μια 4χρονη.

Αυτό είναι ένα μάθημα προς όλους μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook