Βιωματικά εργαστήρια μυθοπλασίας για όλους από το Κίτρινο Πατίνι

Τρία βιωματικά εργαστήρια μυθοπλασίας διοργανώνουν οι Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι, για δασκάλους, λογοθεραπευτές και γονείς, στην Αθήνα την 1η Δεκεμβρίου.

biwmatika-ergastiria-muthoplasias-gia-olous-apo-to-kitrino-patini
SHARE THIS
0
SHARES

Τρία ξεχωριστά βιωματικά εργαστήρια μυθοπλασίας διοργανώνουν οι Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι. Ο στόχος είναι δάσκαλοι, λογοθεραπευτές και γονείς να έρθουν πιο κοντά με τη θεραπευτική δύναμη των παραμυθιών. Αφορμή για τα εργαστήρια είναι οι Παραμυθοκάρτες στην Αθήνα την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου.

Τα βιωματικά εργαστήρια μυθοπλασίας είναι:

30+1 τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις Παραμυθοκάρτες στη Λογοθεραπεία
Εργαστήρι Μουσικού Παραμυθιού: «Μία κόκκινη κλωστή, αγκαλιά με μια χορδή»

Μέσα σε χρώματα επτά, είναι κρυμμένα μυστικά!

Στόχος του βιωματικού εργαστηρίου «30+1 τρόποι χρήσης των παραμυθοκαρτών» είναι να έρθουν οι λογοθεραπευτές σε επαφή με τις Παραμυθοκάρτες και τους ποικίλους τρόπους χρήσης τους σε διάφορους θεραπευτικούς στόχους για προσχολική και σχολική ηλικία. Οι θεραπευτικοί στόχοι έχουν να κάνουν με: 

τη μνήμη
την οπτική αντίληψη
την ακουστική κατανόηση
το λεξιλόγιο
την αναλογική σκέψη
τα κοινά σημεία αντικειμένων ή εννοιών
τις εκφράσεις
την πραγματολογία
την άρθρωση
την αντιγραφή σχημάτων

Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Η «Μία κόκκινη κλωστή, αγκαλιά με μια χορδή» είναι ένα μουσικό εργαστήρι, διαδραστικού χαρακτήρα το οποίο συνδυάζει τον λόγο, την εικόνα, τη μουσική, και την κίνηση.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των παιδιών με την τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις της ως μορφή έκφρασης και επικοινωνίας.

Μέσα από επτά παραμυθοκάρτες των Μάνου Κρόκου και Λιάνας Δενεζάκη και επτά αντίστοιχα μουσικά θέματα, (από κλασική και κινηματογραφική μουσική) μαθαίνουν και αναγνωρίζουν τα παιδιά τα στάδια εξέλιξης και δομής του παραμυθιού.

Τέλος, το "Μέσα σε χρώματα επτά είναι κρυμμένα μυστικά", είναι ένα βιωματικό εργαστήρι που απευθύνεται σε δασκάλους προσχολικής και Δημοτικής εκπαίδευσης καθώς και σε καθηγητές ξένων γλωσσών, καθώς οι Παραμυθοκάρτες είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια κάθε εκπαιδευτικού. 

Οι Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι είνα το δημιούργημα της Λιάνας Δενεζάκη και του Μάνου Κρόκου, ένα πραγματικά ξεχωριστό όσο και πρωτοποριακό εκδοτικό εγχείρημα. Όπως λένε οι ίδιοι, «Προορισμός του η δημιουργία πρωτότυπων εκδόσεων, τεκμηριωμένων και προσιτών σε όλους. Εκδόσεων που απευθύνονται στα παιδιά και τους γονείς, αλλά θα αποτελέσουν επίσης ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών και άλλων ειδικών στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας.»

Το TheToc είχε κάνει εκτενές αφιέρωμα - συνέντευξη στους δημιουργούς του εκδοτικού οίκου και τους "Μυθοπλάστες"

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook