Blogger ζήτησε από 21 ειδικούς στο photoshop να την κάνουν «όμορφη»

Ο κόσμος έχει εμμονή με την τελειότητα. Υπέρβαρη blogger ομορφιάς ζήτησε από 21 ειδικούς στο Photoshop στον κόσμο να την «βελτιώσουν». Δείτε τις απίστευτες διαφορές.

blogger-zitise-apo-21-eidikous-sto-photoshop-na-tin-kanoun-omorfi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Μια υπέρβαρη blogger και συντάκτρια ομορφιάς, η Μαρία Σάουθαρντ Οσπίνα, αποφάσισε να κάνει ένα κοινωνικό πείραμα, δίνοντας σε photo editors ειδικούς στο photoshop, σε όλο τον κόσμο μια φωτογραφία της πορτρέτο, ζητώντας τους να την κάνουν πιο «όμορφη». Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν τόσο διαφορετικό ανάλογα με τα πρότυπα ομορφιάς σε κάθε χώρα.

Η Μαρία έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό, τόσο μέσα από το blog της όσο και στα social media.

 
 
 

Δείτε με ποιο σκεπτικό αποφάσισε να κάνει αυτό το πείραμα και πώς την άλλαξαν ανάλογα με τα πρότυπα ομορφιάς της κάθε χώρας...

Ο κόσμος μας έχει εμμονή με την τελειότητα

Η ίδια γράφει στο blog της:

«Ο κόσμος μας έχει εμμονή με την τελειότητα. Οι γυναίκες υποβάλλονται σε πολλά μαρτύρια για να ταιριάζουν στα πρότυπα ομορφιάς, από φόβο μήπως η selfie που θα ανεβάσουν στα social media δεν είναι η σωστή προσπαθώντας να πετύχουμε την τελειότητα (ή μάλλον την ψευδοτελειότητα).

Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν νοιάζομαι για το πώς με βλέπουν οι άλλοι. Επιλέγω προσεκτικά τις φωτογραφίες που χρησιμοποιώ στο blog μου. Δεν προσπαθώ να κρύψω το πάχος μου ή να προσποιηθώ ότι δεν έχουν διπλό πηγούνι, γιατί στην πραγματικότητα μου αρέσει που είμαι παχουλή, απολαμβάνω τις καμπύλες του σώματός μου και τα αφράτα μάγουλά μου.

 

Ομολογώ ότι κι εγώ στις φωτογραφίες μου παίζω με το φως. Ποζάρω με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύω τα μάτια μου ή τις γωνίες του προσώπου μου. Προσπαθώ να προβάλλω καλύτερα τα χαρακτηριστικά μου, όπως κάνουν οι περισσότεροι.

Και παραδέχομαι ότι σπάνια δημοσιεύω φωτογραφία μου ή βγαίνω από το σπίτι μου χωρίς μακιγιάζ. Οχι επειδή ντρέπομαι για το πρόσωπό μου, εξάλλου πάντα μου έλεγαν ότι έχω φυσική ομορφιά, αν και μου πήρε δεκατίες για να το πιστέψω. Πλέον το πιστεύω.

Δεν λέω ότι το πρόσωπό μου είναι τέλειο. Θεωρώ ότι μάλλον έχω περίεργη εμφάνιση. Αλλά προσπαθώ να το αποδεχτώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χρησιμοποιώ το μακιγιάζ για να τονίζω τις ιδιαιτερότητές μου, με τρόπο που αντιπροσωπεύει το στυλ και την προσωπικότητά μου.

 

«Το Photoshop είναι μια συναρπαστική εφεύρεση, αλλά...»

Και φυσικά θεωρώ ότι το Photoshop είναι μια συναρπαστική εφεύρεση. Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την επιδίωξη της τελειότητας. Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν περιοδικά, διαφημιστές, μοντέλα, γραφίστες και σχεδόν ο καθένας που έχει λογαριασμό στο Instagram (σίγουρα το Instagram δεν είναι Photoshop, αλλά εξυπηρετεί έναν παρόμοιο σκοπό).

Ο συνεργάτης μου - ο οποίος είναι ο κύριος φωτογράφος μου και επεξεργάζεται πάντα τις φωτογραφίες μου, ποτέ δεν κάνει κάτι που θα θεωρούνταν «ανήθικο». Ποτέ δεν αδυνατίζει τα μάγουλά μου ή την κοιλιά μου.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η δημοσιογράφος Εστερ Χόνιγκ προσπάθησε να αποκαλύψει τα πρότυπα της ομορφιάς σε 25 χώρες, ζητώντας από 40 άτομα να αλλάξουν μια βασική εικόνα του προσώπου της (δείτε εδώ), προκειμένου να την κάνουν "όμορφη". Κάποιοι μεγάλωσαν τα μάτια της. Άλλοι έκαναν πιο λεπτό το πρόσωπό της. Άλλοι συρρίκνωσαν το ήδη λεπτό της πρόσωπο.

«Περίμενα χειρότερα»

Οφείλω να ομολογήσω ότι μέσα από αυτό το πείραμα, θεωρούσα ότι η πλειονότητα των εκδοτών θα αλλάξει αρκετά δραστικά τη δομή των οστών του προσώπου μου και το βάρος μου. Ωστόσο, από τους 21, μόνο 3 με έκαναν να φαίνομαι εμφανώς πιο λεπτή (Ουκρανία, Μεξικό και Λετονία).

Και ήμουν έκπληκτη βλέποντας ότι είδα πόσο έμοιαζα με τον εαυτό μου στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των φωτογραφιών».

Aυτή είναι αυθεντική φωτογραφία της

 

Δείτε παρακάτω πώς την μεταμόρφωσαν σε κάθε χώρα

Βουλγαρία
Βουλγαρία

 

Αυστραλία
Αυστραλία

 

Μπαγκλαντές
Μπαγκλαντές

 

Καναδάς
Καναδάς

 

Ισλανδία
Ισλανδία

 

Ινδία
Ινδία

 

Ιταλία
Ιταλία

 

Τζαμάικα
Τζαμάικα

 

Λετονία
Λετονία

 

FYROM
FYROM

 

Μεξικό
Μεξικό

 

Πακιστάν
Πακιστάν

 

Σερβία
Σερβία

 

Σρι Λάνκα
Σρι Λάνκα

 

Ουκρανία
Ουκρανία

 

Ουρουγουάη
Ουρουγουάη

 

ΗΠΑ
ΗΠΑ

 

Βιετνάμ
Βιετνάμ

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook