Βουτιά σε υποβρύχιο παραμύθι

Το σώμα αιωρείται, σαν να αντιστέκεται στη βαρύτητα. Τα ρούχα δείχνουν να ανεμίζουν, κι ας μην τα αγγίζει ο αέρας. Παραμυθένιες εικόνες.

SHARE THIS
0
SHARES

Το σώμα αιωρείται, σαν να αντιστέκεται στη βαρύτητα. Τα μαλλιά και τα ρούχα δείχνουν να ανεμίζουν, κι ας μην τα αγγίζει ο αέρας. Ονειρικές εικόνες γίνονται πραγματικότητα χάρη στη δημιουργική ματιά της Elena Kalis, στη μούσα της - το "Κορίτσι από τις Μπαχάμες" - και στο μαγικό υποθαλάσσιο τοπίο που προσφέρει ο τόπος τους.

 

Η Sacha είναι κόρη της φωτογράφου Elena Kalis και πρωταγωνιστεί σε μεγάλο μέρος της δουλειάς της. Η μητέρα της την αποκαλεί "η μικρή μου γοργόνα" και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί... Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό νησί στις Μπαχάμες, όπου έμαθε να κολυμπάει πριν ακόμα περπατήσει. Απολαμβάνει το κολύμπι παρέα με δελφίνια, μανάτους, χελώνες, καρχαρίες και σαλάχια.

 

Οι λήψεις έχουν γίνει στον βυθό, αλλά και σε πισίνες, αν και η φωτογράφος προτιμά σαφώς τις υποθαλάσσιες λήψεις, κι ας είναι δέκα φορές πιο δύσκολες. Αν μπορούσε δε, να διαλέξει ένα οποιοδήποτε μέρος του κόσμου για να φωτογραφήσει, θα διάλεγε πάλι τις Μπαχάμες. Το καθαρό μπλε νερό και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι άλλωστε στοιχεία ακαταμάχητα.

 

"Dark Water", μια πιο σκοτεινή φωτογραφική σειρά που σε καθηλώνει. 

 

Η φωτογράφος χρησιμοποιεί υποβρύχια φωτογραφική μηχανή και όταν το φως δεν είναι αρκετό, επιπλέον τεχνητό φωτισμό. Ορισμένες λήψεις γίνονται με απλή μάσκα και βατραχοπέδιλα, ενώ σε άλλες βουτάει με πλήρη καταδυτικό εξοπλισμό. Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες είναι να βρει μοντέλα που έχουν άνεση και χάρη κάτω απ'το νερό, ενώ είναι επίσης δύσκολο για την ίδια να ελέγξει πλήρως τις κινήσεις της, ειδικά όταν υπάρχουν υποθαλάσσια ρεύματα.

"Είμαι περήφανη που η δουλειά μου έχει ενθαρρύνει πολλούς φωτογράφους να πειραματιστούν με την μη παραδοσιακή υποβρύχια φωτογραφία", λέει η Elena Kalis σε συνέντευξή της στο Digital Photo. "Μην σας σταματάει η έλλειψη εξοπλισμού. Πλέον ακόμα και τα iPhone έχουν θήκες για υποβρύχιες λήψεις".

 

 

Μοντέλο: "Bahamas Girl" Sacha Kalis

Φωτογράφος: Elena Kalis

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook