Εγκαταλελειμμένα ευρωπαικά παλάτια αφηγούνται τη μελαγχολική ιστορία τους

Αυτά τα ξεχασμένα και εγκαταλελειμμένα παλάτια και αρχοντικά βρίσκονται απλωμένα στην Ευρώπη και έχουν τη δική τους διαφορετική πραγματικότητα.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Μίρνα Πάβλοβιτς είναι φωτογράφος και συγγραφέας. Μια παραμυθού με ένα μεγάλο πάθος: Τα ξεχασμένα και εγκαταλελειμμένα παλάτια και αρχοντικά που βρίσκονται απλωμένα στην Ευρώπη.

Μια εξάρτηση που τροφοδοτείται από την επιθυμία και την απεγνωσμένη λαχτάρα της να ξεφεύγει από τις συνηθισμένες νόρμες και να κοιτάζει αυτό που οι άλλοι προσπερνούν.

Η νεαρή αυτή φωτογράφος δεν σταματά να αναζητά το διαφορετικό, το κρυμμένο, το ξεχασμένο.

Αλλά πάνω απ 'όλα, επιδιώκει ακούραστα να εξερευνά τα μέρη εκείνα όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συγκρούονται, συγχωνεύονται και σχηματίζουν μια δική τους πραγματικότητα.

Το «Dulcis Domus» είναι ένα εν εξελίξει project που τεκμηριώνει τα πολλά εγκαταλελειμμένα αρχοντικά, παλάτια και κάστρα που βρίσκονται κατά μήκος των αστικών και αγροτικών περιοχών της Ευρώπης.

Η δική τους πραγματικότητα είναι διαφορετική από τη δική μας. Δεν είναι ούτε νεκρά, αλλά ούτε και ζωντανά.

Τα περισσότερα από αυτά τα κτίρια βρίσκονται στην Ιταλία και το Βέλγιο και εγκαταλείφθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι χώροι αυτοί που κάποτε έσφυζαν από ζωή, κείτονται τώρα εγκαταλελειμμένοι και κατάφυτοι, με την πρόσβαση σε αυτούς να είναι πολύ δύσκολη. «Ήθελα να συμβάλω στη διαφύλαξη της μνήμης αυτών των τόπων, καθώς και των οικογένειών που έζησαν κάποτε εκεί, φωτογραφίζοντας τους χώρους που κάποτε ονόμαζαν σπίτι» λέει η ίδια.

Ρίξτε μια ματιά στην εκπληκτική δουλειά της Πάβλοβιτς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν μετά από άδεια της φωτογράφου.

Δείτε περισσότερα για την Mirna Pavlovic στα social media.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook