Ελληνική υψηλή ραπτική από αλουμίνιο στην Αγ.Πετρούπολη

Ο Νίκος Φλώρος ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με πρώτη ύλη κουτάκια αλουμινίου και έφτιαξε τα φορέματα της Μαρίας Κάλας και της Γκρέις Κέλι για να φτάσει μέχρι τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η ιδέα ήταν επαναστατική: υψηλή ραπτική από ύφασμα που δημιουργείται από κουτάκια αλουμινίου. Ο Νίκος Φλώρος τη συνέλαβε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και το 2003 την κατοχύρωσε, ξεκινώντας να πλέκει την πρώτη ύλη και να δημιουργεί υφάσματα, με τα οποία έφτιαξε φορέματα εμπνευσμένα από τους ρόλους της μεγάλης Ελληνίδας σοπράνο, δίνοντας μια νέα διάσταση στην Ελληνική pop art.

Η πρώτες του εκθέσεις έγιναν στην Ελλάδα και σήμερα, 10 χρόνια μετά τις πρώτες του δημιουργίες, εκθέτει τα φορέματα της Κάλας, συμπληρωμένα με δημιουργίες από τους ρόλους της Γκρέις Κέλι, στο Μουσείο Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Αγία Πετρούπολη, στη μεγάλη αίθουσα του Ραφαήλ, από τις 6 Μαρτίου. Προηγήθηκε μια εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Τσαριτσίνο στη Μόσχα, την οποία, σε 5 μήνες, επισκέφτηκαν πάνω από 4 εκατομμύρια φιλότεχνοι απ' όλο τον κόσμο.

Πολλές διεθνείς προσωπικότητες και διασημότητες ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στα εγκαίνια της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του Νίκου Φλώρου στην Αγία Πετρούπολη, μια έκθεση που θα είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 6 Απριλίου του 2014.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook