Ένα απίθανο καφέ, σαν ταινία του Γουές Άντερσον

O εσωτερικός διάκοσμος είναι πανομοιότυπος με την κλασική κινηματογραφική ταινία του 2014, το «The Grand Budapest Hotel».

ena-apithano-kafe-san-tainia-tou-goues-anterson
SHARE THIS
0
SHARES

Έχετε ποτέ φανταστεί τον εαυτό σας μέσα σε μια ταινία του Γουές Άντερσον; Αν όχι, μη μπείτε στον κόπο. Μπορεί να βρεθείτε, ολόκληροι. Στον πραγματικό κόσμο.

 

Υπάρχει ένα καφέ, του οποίου ο εσωτερικός διάκοσμος είναι πανομοιότυπος με την κλασική κινηματογραφική ταινία του 2014, το «The Grand Budapest Hotel».

 

O ιδιοκτήτης του, ο Τζόζεφ Μαλαμπανάν, ονειρευόταν, από όταν ήταν δέκα χρονών, να φτιάξει το δικό του καφέ μπαρ. Μεγαλώνοντας, ανακάλυψε την τοπική σκηνή των καφέ μπαρ κι αποφάσισε να πάρει μαθήματα μπαρίστα. Κι έτσι άρχισε η ιστορία του α λα Γουές Άντερσον καφέ μπαρ.

 

Για να ξεχωρίσει το δικό του από τα υπόλοιπα, ο Τζόζεφ διάλεξε παστέλ χρώματα. Το εσωτερικό του καφέ μπαρ είναι ως επί το πλείστον ροζ και πράσινο, με κάποιες πινελιές καφέ και γαλαζοπράσινο. Όλες οι λεπτομέρειες, από τα καπέλα των φώτων έως τα πιάτα – ακόμη κα η πινακίδα «Καλωσορίσατε» –, είναι διαλεγμένες για να παραπέμπουν στην αισθητική της ταινίας του Γουές Άντερσον.

Πέφτει, βέβαια, λίγο μακριά το «Café Congreso»: είναι στην πόλη Μαλόλος, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπουλακάν, στις Φιλιππίνες. Αν όμως σας φέρει ο δρόμος σας, εκτός από σμούθι «μούτσα» και ορτσάτα, θα απολαύσετε και πρωινά, πίτσα, πάστες και χειροποίητο παγωτό!

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook