Ένα αρχοντικό του Κιότο γίνεται οίκος μόδας του Ισέι Μιγιάκε

Ο Γιαπωνέζος σχεδιαστής Naoto Fukasawa δημιούργησε μια νέα μπουτίκ για το σπίτι μόδας Issey Miyake μέσα σε ένα από τα ιστορικά σπίτια Machiya του Κιότο.

ena-arxontiko-tou-kioto-ginetai-oikos-modas-tou-isei-migiake
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Ισέι Μιγιάκε είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς σχεδιαστές μόδας των ημερών μας. Για πάνω από δύο δεκαετίες διερευνά νέα πεδία της μόδας, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά τις νέες τεχνολογίες. Οι διάσημες πιέτες του, και τα «γλυπτά ρούχα του» έχουν κερδίσει το θαυμασμό όλων παγκοσμίως.

Ο Γιαπωνέζος σχεδιαστής Naoto Fukasawa δημιούργησε μια νέα μπουτίκ για το σπίτι μόδας Issey Miyake μέσα σε ένα από τα ιστορικά σπίτια  Machiya του Κιότο.

 

Ο Fukasawa, η οποία είναι γνωστός για το σχεδιασμό πολλών από τα καλύτερα προϊόντα της Muji, ανέλαβε την μετατροπή του εσωτερικού ενός ακινήτου με ιστορία 132 χρόνων.

Τα Machiya είναι ένα είδος αρχοντικού που υπήρξε κάποτε κοινό στο Κιότο, αλλά τώρα καθίστανται λιγοστά, καθώς οι ιδιοκτήτες συχνά αποφεύγουν να πραγματοποιούν δαπανηρές επισκευές και αντ 'αυτού επιλέγουν να κατασκευάσουν σύγχρονες κατοικίες εκεί που βρίσκονται. Ο Fukasawa προσπάθησε να δημιουργήσει μια "γαλήνια και κομψή ατμόσφαιρα" με την ανακαίνισή του.

Ο σχεδιασμός του αφήνει το εξωτερικό άθικτο, αλλά ανοίγει το εσωτερικό, δημιουργώντας αρκετό χώρο για την εμφάνιση των συλλογών ενδυμάτων του  Issey Miyake.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook