Ένα κρυστάλλινο βαρέλι γεμάτο με κρασί Sauternes

Το βαρέλι που έχει το μέγεθος και το σχήμα ενός κλασικού βαρελιού του Μπορντό ζυγίζει σχεδόν 400 κιλά μόλις γεμίσει με κρασί Sauternes.

ena-krustallino-bareli-gemato-me-krasi-sauternes
SHARE THIS
0
SHARES

Ένα βαρέλι από καθαρό κρύσταλλο, όπως και τα πριτσίνια του, περιέχει 225 λίτρα κρασί Sauternes. Αυτό το μοναδικό κομμάτι στον κόσμο που υπογράφουν τα εργαστήρια Lalique στολίζει εδώ και εβδομάδες για τα 400 του χρόνια το chateau Lafaurie-Peyraguey στη Γιρόνδη της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

Το βαρέλι που έχει το μέγεθος και το σχήμα ενός κλασικού βαρελιού του Μπορντό ζυγίζει σχεδόν 400 κιλά μόλις γεμίσει με κρασί Sauternes. Τα στεφάνια του είναι δερμάτινα. Στον διαφανή εμπρόσθιο πυθμένα του είναι χαραγμένο το θέμα μιας γκραβούρας του Ρενέ Λαλίκ του 1928 με τίτλο "Γυναίκα και σταφύλια", η οποία φιγουράρει επίσης στις φιάλες αυτού του premier grand cru του 1855.

Τεχνίτες 12 ειδικοτήτων και δύο χρόνια δουλειάς χρειάστηκαν για την κατασκευή, τη συναρμολόγηση και τη διακόσμησή του στο εργοστάσιο Lalique στο Βίνγκεν-σιρ-Μόντερ της Αλσατίας. Η τιμή του δεν έγινε γνωστή.

Το κομμάτι αυτό φιλοτεχνήθηκε για την 400ή επέτειο (από το 1618 έως το 2018) του chateau Lafaurie-Peyraguey, ιδιοκτησίας του ομίλου Lalique και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Σίλβιο Ντεντς. "Η ιδέα ήταν να κάνουμε ένα εκθεσιακό κομμάτι που θα αντανακλά τη σύγκλιση μεταξύ του κρυστάλλου και του κρασιού. Του κρυστάλλου που ντύνει το κρασί... μια παγκόσμια πρώτη", εξηγεί ο Νταβίντ Μπολζάν, γενικός διευθυντής των Αμπελώνων Silvio Denz.

ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook