Ένα μοναδικό καφέ σε έναν art deco σιδηροδρομικό σταθμό

Κανένας περαστικός δεν αντιστέκεται στην ομορφιά αυτού του καφέ

ena-monadiko-kafe-se-enan-art-deco-sidirodromiko-stathmo
SHARE THIS
0
SHARES

Το VyTA Santa Margherita είναι ένα πολυτελές espresso bar που συνέλαβε και υλοποίησε η Daniela Colli, στην πρώην salla di attesa (αίθουσα αναμονής) για τους ταξιδιώτες πρώτης θέσης στον σιδηροδρομικό σταθμό Santa Maria Novella της Φλωρεντίας, αρχέτυπο του ιταλικού ρασιοναλιστικού αρχιτεκτονικού ρεύματος της δεκαετίας του '30 και δημιούργημα του Giovanni Michelucci.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Daniela Colli σχεδιάζει και υλοποιεί καφέ μπαρ στη σειρά VyTA Santa Margherita. Ξεκίνησε το 2013, στο Μιλάνο, ένα χρόνο αργότερα στην Βενετία, τον επόμενο χρόνο στην Μπολόνια και τώρα, στην Φλωρεντία. Όποιος δηλώνει ότι δεν θα ήθελε να πιει καφέ σε όποιο καφέ μπαρ της σειράς, απλά ψεύδεται.

 

Αυτή τη φορά, η πρόκληση για την Ιταλίδα αρχιτέκτονα ήταν μεγάλη. Το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού έχει χαρακτηριστεί ιστορικό, προστατευόμενο μνημείο. Η Colli σήκωσε το γάντι: «Το πρότζεκτ εστιάζει στη διάδραση μεταξύ του μέρους και της ταυτότητάς του για να προσφέρει μοναδική εμπειρία στους πελάτες, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει την ταυτότητα της φίρμας».

 

Ο «πάγκος» του μπαρ, από Verde Alpi μάρμαρο επιτρέπει απρόσκοπτα ροή του βλέμματος από το ιστορικό, μαρμάρινο με λευκές ραβδώσεις, πάτωμα της αίθουσας. Σε συνδυασμό με την αίσθηση του εύθραυστου που δημιουργούν τα σκαμπό miunn, δίνει στους θαμώνες περιθώρια να δραπετεύσουν για λίγο από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης.

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook