Ένα νέο pop-up μουσείο για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου

Φιλοξενεί σπάνια ευρήματα, έργα τέχνης αλλά και διαδραστικά παιχνίδια για την εκπαίδευση σκύλων.

ena-neo-pop-up-mouseio-gia-ton-kalutero-filo-tou-anthrwpou
SHARE THIS
0
SHARES

Μπορεί η Νέα Υόρκη να ξιπάζεται ότι έχει μουσεία για όλα τα γούστα αλλά της έλειπε ένα μουσείο. Το νέο απόκτημα της πόλης είναι το μουσείο σκύλων του American Kennel Club που φιλοξενεί τα πάντα:  από έναν σκελετό σκύλου ηλικίας 30 εκατομμυρίων ετών μέχρι τις φωτογραφίες του διάσημου για τις φωτογραφίες σκύλων William Wegman.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου τονίζουν ότι το μουσείο εκτός από το ότι επιτελεί μια αποστολή, ενθαρρύνει το κοινό να υιοθετήσει ένα σκυλί,  αποτίνει  φόρο τιμής στον καλύτερο φίλο του και είναι γεμάτο με παραδοσιακές ελαιογραφίες, πορσελάνες, εκτυπώσεις και σχέδια για τα αγαπητά τετράποδα. 

Συνολικά, η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει 1.700 αντικείμενα που προέρχονται κυρίως από δωρεές. Το μουσείο είχε ανοίξει αρχικά στη Ν. Υόρκη το 1982, έκλεισε, αλλά στη συνέχεια άνοιξε ξανά στην Παρκ Άβενιου για να υποδεχθεί φιλόζωους και τα συμπαθή τους τετράποδα. 

Στη συλλογή του Μουσείου Σκύλου συμπεριλαμβάνονται εξαιρετικές ελαιογραφίες με ακόμα και εξιδανικευμένες απεικονίσεις τους, αλλά και ένα σπάνιο απολίθωμα 30 εκατομμυρίων ετών ενός προϊστορικού σκύλου hesperocyon, καθώς και το αλεξίπτωτο που χρησιμοποίησε ο Smokey, Yorkshire Terrier που ήταν η μασκότ μιας μοίρας αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και που πράγματι πέταξε αποστολές μάχης.

Το μουσείο διαθέτει και μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη 15.000 τόμων του Kennel Club.

 


Φωτο: EPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook