Ένα χορταστικό και πικάντικο Chilli con carne από τον Χριστόφορο Πέσκια

Το TheTOC σε συνεργασία με την ομάδα της COFFEEHOUSE, τον chef Χριστόφορο Πέσκια και το Kitchen44 σας παρουσιάζει τις πιο θρεπτικές και υγιεινές συνταγές.

SHARE THIS
0
SHARES

Ο Χριστόφορος Πέσκιας, μοιράζεται μαζί σας τα μυστικά του Chilli con carne ενός από τα πιο νόστιμα πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας που μπορείτε να μαγειρέψετε μόνοι στο σπίτι σας. 

Στην τέταρτη σε σειρά συνταγή σε συνεργασία με το TheTOC, ο σεφ ετοιμάζει Chilli con carne, ένα πιάτο που ετοιμάζεται και σερβίρεται καθημερινά στο kitchen44, το νέο "fresh and healthy business lunch" για όσους αναζητούν ένα ποιοτικό γεύμα με υγιεινές επιλογές a la carte αλλά και μαγειρευτό καθημερινό φαγητό. 

Chilli con carne

Όπως λέει και το όνομά του, το Chilli con carne είναι κρέας με τσίλι, για όσους λατρεύουν το πικάντικο μεξικάνικο φαγητό. Η κλασική συνταγή περιλαμβάνει κιμά, φασόλια, βεβαίως καυτερές πιπεριές τσίλι και μπαχαρικά. Σερβίρεται σε τορτίγια μαζί με γιαούρτι και τυρί τσένταρ. 

 

Τα υλικά 

Για τον κιμά:

  • 20ml ελαιόλαδο

  • 125γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

  • ½ κουταλιά της σούπας τσίλι

  • ½ κουταλιά του τσαγιού πάπρικα

  • ½ κουταλιά του τσαγιού κύμινο

  • ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη

  • 250γρ κιμά μοσχαρίσιο

  • 25γρ bacon ψιλοκομμένο

  • 250ml ζωμός κότας

  • 200γρ ντομάτα κονσέρβα αλεσμένη

  • 20γρ πελτέ ντομάτας

  • 15γρ ζάχαρη μαύρη

  • 15γρ ξύδι από κόκκινο κρασί

  • 225γρ κόκκινα φασόλια κονσέρβας

  • Αλάτι

  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Για το σερβίρισμα

  • Γιαούρτι

  • Cheddar

  • Τορτίγιες

  • Λεπτοκομμένο μαρούλι

Η εκτέλεση 

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το μπέικον. Σε 3-4 λεπτά προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε πολύ καλά.

 

Όταν ο κιμάς σκουρύνει προσθέτουμε τα μπαχαρικά. 

Σβήνουμε με τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του. 

 

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στα τελευταία 3 λεπτά προσθέτουμε τα φασόλια. 

 

Ζεσταίνουμε πολύ καλά την τορτίγια σε πολύ καυτό αντικολλητικό τηγάνι. 

 

Αφού ζεσταθεί η πίτα, την γεμίζουμε με τον κιμά, το μαρούλι και το τσένταρ. 

 

Τα tips

- Ο κιμάς πρέπει να καβουρδιστεί πολύ καλά σε δυνατή φωτιά και να μην βράζει, να σοτάρεται (δείτε τα μυστικά στο βίντεο για να μην σας κολλήσει ο κιμάς). 

 

- Για το ζέσταμα της τορτίγιας το τηγάνι πρέπει να ζεσταθεί πάρα πάρα πολύ καλά και η πίτα να ζεσταθεί μέχρι να έχει καψίματα. 

 

 

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και περισσότερα μυστικά επιτυχίας από τον Χριστόφορο Πέσκια στο βίντεο. 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

kitchen44.gr

Kitchen44 Facebook Page

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook