Εθελοντές “ψαρεύουν” σκουπίδια για να σώσουν τις θάλασσες

Λάστιχα και μπαταρίες αυτοκινήτων, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, πλαστικά δοχεία λαδιών και μεταλλικά αναψυκτικών, σχοινιά, φελιζόλ

ethelontes-psareuoun-skoupidia-gia-na-swsoun-tis-thalasses
SHARE THIS
0
SHARES

 Η Φειδώ Μπομπόση είναι φαρμακοποιός. Διατηρεί φαρμακείο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Όμως, πέρα από το... εμφανές, η Φειδώ, όπως και τόσοι άλλοι συνάνθρωποί μας, "κουβαλά" στο προφίλ της και ιδιότητες που, ενδεχομένως, είναι εξίσου ή ακόμη πιο χρήσιμες για την κοινωνία. Η Φειδώ λοιπόν, πέρα από φαρμακοποιός είναι και... δύτρια. Αυτοδύτρια για την ακρίβεια! Αγαπά το νερό, τις καταδύσεις και τον υποβρύχιο κόσμο και η αγάπη αυτή έγινε, εδώ και λίγα χρόνια, χόμπι. Βεβαίως εκπαιδεύτηκε και αγόρασε τον απαιτούμενο εξοπλισμό (στολή, μπουκάλες, μάσκα, κ.α.). Έκτοτε ταξιδεύει σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές, προκειμένου να γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ομορφιές του βυθού. 

   Και κάπου εκεί ήρθε και κούμπωσε μια ακόμη πτυχή του χαρακτήρα της, εκείνη που την κατατάσσει στην κατηγορία των ανήσυχων και παράλληλα των ενεργών πολιτών. Η Φειδώ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα αντιμετώπισης περιβαλλοντικών προβλημάτων, που ταλαιπωρούν τον έρμο πλανήτη Γη, το κοινό μας "σπίτι", που άλλοι το φροντίζουν κι άλλοι το ρημάζουν. Έχει ταχθεί μ΄εκείνους που αποφάσισαν να φροντίσουν το "σπίτι" μας, να το προστατεύσουν για να το κληροδοτήσουν όμορφο και ασφαλές στις επόμενες γενιές.

   Με αυτή την αντίληψη αποφάσισε να διαθέτει σημαντικό μέρος του χρόνου της, των γνώσεών της και του εξοπλισμού της στη στήριξη ατομικών ή ομαδικών δράσεων που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, προκειμένου να αυξηθεί σε ένταση, σε ποιότητα και σε ποσότητα η ανθρώπινη συμβολή στον περιορισμό των προβλημάτων.

   Τη συναντήσαμε στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, 35 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί, μαζί με άλλους ευαισθητοποιημένους νέους, φόρεσαν καταδυτικές στολές και βούτηξαν στα θολά (στην κυριολεξία) νερά του λιμανιού για να "ψαρέψουν"... σκουπίδια.

   Λάστιχα και μπαταρίες αυτοκινήτων, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, πλαστικά δοχεία λαδιών και μεταλλικά αναψυκτικών, σχοινιά, φελιζόλ και διάφορα άλλα, μικρά και μεγάλα, αντικείμενα συμπεριλαμβάνονταν στη "βρώμικη" συλλογή που δημιουργήθηκε λίγο αργότερα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook