Ετοιμαστείτε! Το πάρκο του...φαγητού έρχεται στην Ιταλία

Ένα πάρκο που θα προσφέρει φαγητό, δραστηριότητες γύρω από αυτό και ξεγνοιασία έρχεται στη Μπολόνια- Επένδυση 55 εκατομμυρίων δολαρίων και 5.000 νέες θέσεις εργασίας

etoimasteite-to-parko-toufagitou-erxetai-stin-italia
SHARE THIS
0
SHARES

Η Μπολόνια της Ιταλίας σε περίπου ένα χρόνο δεν θα είναι γνωστή μόνο για τους πύργους της, τις στοές, τα λαζάνια, τα τορτελίνια και φυσικά τη σάλτσα μπολονέζ. Όλοι θα μάθουν την πόλη λόγω του του καινούριου θεματικού πάρκου που φτιάχνει η εταιρία Eataly.

Η επένδυση ανέρχεται στα 55 εκατομμύρια δολάρια! Το «FICO Eataly World» εκτείνεται σε 25 στρέμματα και θα περιλαμβάνει περίπου 125 εστιατόρια, παντοπωλεία και χώρους για μαθήματα μαγειρικής. Στο κέντρο του πάρκου θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο ενυδρείο με ψάρια της Μεσογείου.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Oscar Farinetti, η οποία έχει 26 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, θέλει να χρησιμοποιήσει τη φήμη των μαγαζιών για να τραβήξει το ενδιαφέρον των 6 εκατομμυρίων τουριστών το χρόνο, παρέχοντας τους μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Ο στόχος των υπευθύνων είναι να γίνει το συγκεκριμένο πάρκο η... Disneyland του φαγητού. Σύμφωνα με τη μελέτη της εταιρίας θα μπουν στα ταμεία τους περισσότερα από 118 εκατομ. δολάρια μέσα στη πρώτη 5ετία και θα δημιουργηθούν περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας.

Ο Δήμος της Μπολόνια έχει παραχωρήσει ένα κομμάτι γης αλλά και εγκαταλελειμμένες δημόσιες αποθήκες για να μετατραπούν σε χώρους φαγητού και εστίασης. Το πάρκο αναμένεται να ανοίξει το 2015 ώστε να συμπέσει χρονικά με τη Παγκόσμια Έκθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook