Φοιτήτρια του Χάρβαρντ «γκρεμίζει» τη βιομηχανία ομορφιάς

Η 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων βιομηχανία ομορφιάς πρόκειται να δεχτεί μεγάλο πλήγμα από μια φοιτήτρια του Harvard. Δείτε πώς.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Φανταστείτε αυτό: Μια φίλη σας φοράει ένα κραγιόν σε ένα χρώμα που λατρεύετε. Τραβάτε μια φωτογραφία με το κινητό σας και το στέλνετε στον εκτυπωτή σας, ο οποίος δημιουργεί με ακρίβεια το χρώμα. Ναι, αλήθεια, μπορείτε να το τυπώσετε και να το φορέσετε. Ακούγεται τρελό, έτσι δεν είναι;

«Η βιομηχανία μακιγιάζ ... χρεώνει τεράστια ποσά για κάτι που η τεχνολογία παρέχει δωρεάν»

Λοιπόν, στην πραγματικότητα, ο εκτυπωτής μακιγιάζ που σας περιέγραψα υπάρχει ήδη, τον δημιούργησε μια φοιτήτρια του Χάρβαρντ, η κορεάτισσα Grace Choi.

Η έρευνα της Choi βασίστηκε γύρω από μία αρχή: το χρώμα.

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής μακιγιάζ της Grace Choi, έχει τη δυνατότητα να εκτυπώνει σκιές ματιών, ρουζ και κραγιόν, χρησιμοποιώντας τα ίδια χρώματα που χρησιμοποιούν οι εταιρείες εταιρείες μακιγιάζ, και τα οποία είναι εγκεκριμένα από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

«Η βιομηχανία μακιγιάζ ... χρεώνει τεράστια ποσά για κάτι που η τεχνολογία παρέχει δωρεάν» λέει η ίδια στην παρουσίαση που έκανε πριν από λίγες μέρες στο TechCrunch Disrupt 2014.

Η τιμή του εκτυπωτή θα είναι 300 δολάρια και θα έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με οποιονδήποτε υπολογιστή, ακριβώς όπως ένας απλός εκτυπωτής.

Ο εκτυπωτής ομορφιάς «Mink» έχει τη δυνατότητα να αντιγράφει τους κωδικούς χρωμάτων και τις ακριβείς αποχρώσεις που χρησιμοποιούν όλα τα γνωστά brand ομορφιάς.

Στο βίντεο παρουσιάζει αποδείξεις ότι αυτός ο εκτυπωτής λειτουργεί κανονικά, δίνοντας άψογο αποτέλεσμα.

Μάλιστα απαντά σε πολλές από δύσκολες ερωτήσεις, όπως το πώς θα καταφέρει να εκτυπώσει σκιές που έχουν κρεμώδη υφή.

Η τιμή του εκτυπωτή θα είναι 300 δολάρια και θα έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με οποιονδήποτε υπολογιστή, ακριβώς όπως ένας απλός εκτυπωτής.

Δείτε στο βίντεο πώς λειτουργεί ο εκτυπωτής της Choi, και τον τρόπο που θα αλλάξει για πάντα τη βιομηχανία ομορφιάς.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook