Gant: Τα πουκάμισα της σύγχρονης επανάστασης

Η Gant αγκαλιάζει όλους όσοι έχουν σαν στόχο να αλλάξουν τον κόσμο

gant-ta-poukamisa-tis-sugxronis-epanastasis
SHARE THIS
0
SHARES

Η Gant αγκαλιάζει όλους όσους έχουν σαν στόχο να αλλάξουν τον κόσμο.

«Αν θέλετε να έχετε καθαρές ιδέες να τις καθαρίζετε τόσο συχνά όσο το λευκό σας πουκάμισο» είχε δηλώσει ο σπουδαίος ζωγράφος και κορυφαίος εκφραστής των κυριότερων ρευμάτων της μοντέρνας τέχνης, Francis Picabia, συνδέοντας -άθελά του- τη μαγνητική σχέση του λευκού πουκαμίσου με το ακονισμένο πνεύμα. Αυτό ακριβώς είναι και το μονοπάτι που διαβαίνει η Gant, θέλοντας να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της και να αγκαλιάσει αυτούς που έχουν σαν στόχο να αλλάξουν τον κόσμο. «They Change The World Not The Shirt» δηλώνει και αφήνει πίσω της το μέχρι τώρα ανέμελο και χαλαρό, παρά θιν΄αλός προφίλ. Ήταν ονειρική η ζωή στις παραλίες και απόλυτα ταιριαστή με την εποχή, όμως υπάρχει μια πλευρά της σπουδαίας παράδοσης της Gant που οφείλει να βγει προς τα έξω. Όπως κάποτε έφερε την επανάσταση στη ραφή πουκαμίσων, τώρα ήρθε η ώρα να εστιάσει στην πιο ανθρώπινη, την πιο πνευματική όψη του brand, κάτι που ούτως ή άλλως υπάρχει στο DNA του.  Η Gant εγκαινιάζει την είσοδο στη νέα εποχή της επικράτησης της διανόησης επί της ομορφιάς.

 
Οι ιδέες και η καινοτομία κάνουν τον πλανήτη να μοιάζει απέραντος

Γέννημα-θρέμμα της Αμερικάνικης Ανατολικής Ακτής, η Gant αξιοποίησε στο μέγιστο την παράδοση της αυθεντικής ραφής πουκαμίσων αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε και την μοναδική ιστορία της σχέσης της με τους ελπιδοφόρους φοιτητές των αμερικανικών πανεπιστημίων. Ακόμη και πίσω στα 1950 ήταν η νούμερο ένα επιλογή για την αγορά πουκαμίσου στα πανεπιστήμια του Ivy League. Οι 5 προσωπικότητες που πρωταγωνιστούν στη νέα καμπάνια είναι όλοι απόφοιτοι του Ivy League και φωτογραφίζονται σε άσπρο μαύρο, φορώντας όλοι το εικονικό, Diamond G, πουκάμισο. Οι πρωταγωνιστές έχουν αλλάξει τον κόσμο με κάποιον τρόπο και όλοι τους αφηγούνται την ιστορία της Gant, όπως και η Gant αφηγείται τη δική τους. Οι ήρωες της αμφίδρομης αυτής σχέσης που στηρίζει την καμπάνια είναι:

-Η βραβευμένη με Πούλιτζερ ποιήτρια Tracy K. Smith. (Harvard 1990–1997)

-Ο πρωτοπόρος ζωγράφος – Natvar Bhavsar (University of Pennsylvania 1961–1965)

-Ο προστάτης των δασών Mark Plotkin (Yale 1979–1981)

-Η θεραπεύτρια των ματιών Jennifer Staple-Clark (Yale 1998–2003)

-Ο αφιλοκερδής προφήτης George Weiner (University of Pennsylvania 2001–2005)

 
Η ανάγκη για μάθηση, η νέες ανακαλύψεις και το αδιαπραγμάτευτο υψηλό στυλ

Δεν είναι απαραίτητο το εντυπωσιακό βιογραφικό αλλά περισσότερο τα επιτεύγματα που θα ωφελήσουν όλους τους υπόλοιπους μέσα από τις ιδέες και τις καινοτομίες. Κανένας νεοτερισμός όμως, δεν ήταν άμοιρος του στυλ. Όλοι οι σπουδαίοι θνητοί ξεχώρισαν για την ακέραιη εικόνα τους, παράλληλα με το εξέχων έργο τους. Το λευκό πουκάμισο ήταν πάντα εκεί, συνοδοιπόρος και συνεργάτης μιας «γεμάτης» ζωής. «Λατρεύω τα λευκά πουκάμισα, τα αισθάνομαι σαν μια κουβέρτα ασφαλείας. Μπορούν να φορεθούν με τα πάντα. Η προσωπικότητα και το styling τα διαφοροποιούν» έχει δηλώσει η σχεδιάστρια Carolina Herrera, η Νεοϋορκέζα  πρέσβειρα του lady chic. «Έχω ακόμα το λευκό πουκάμισο που φόρεσα στο σόου του Johnny Carson, χρόνια πριν» λέει η παρουσιάστρια Ellen DeGeneres, «Μόνο που τώρα εμφανίζομαι με αυτό σε φιλικά καλέσματα για φαγητό» συμπληρώνει καταδεικνύοντας την αιώνια σχέση των ανθρώπων με το λευκό τους πουκάμισο. «Το λευκό πουκάμισο δεν υποδηλώνει τον επιχειρηματία πλέον. Ούτε το εκκεντρικό πουκάμισο τον ροκ σταρ. Ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να φοράει και τα δύο» εξηγεί η σχεδιάστρια Donatella Versace και θεμελιώνει την ευτυχή ανεκτικότητα της εποχής απέναντι στο «σφιχτό» dress code του παρελθόντος. «Θα υποστήριζα με χίλια μια προσπάθεια του μάρκετινγκ να τοποθετήσει έναν πίνακά μου πάνω σε ένα λευκό πουκάμισο, έτσι ώστε να μπορεί ένας νέος άνθρωπος να το αποκτήσει, ο οποίος φυσικά δε θα μπορούσε να αγοράσει έναν πίνακά μου αξίας 30.000 δολαρίων» ευχόταν ο πρωτοπόρος Keith Haring, χαρίζοντας στο λευκό πουκάμισο το ρόλο του άσπιλου καμβά. Του καμβά που πάνω του μπορεί να γραφτεί η Ιστορία.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook