Γιορτάζουμε την άνοιξη με μουσική χορό και δρώμενα στον Κολωνό

Αύριο, 25η Μαρτίου, είναι η εαρινή ισημερία. Τυπικά μπαίνει η άνοιξη. Το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος μας προσκαλεί σε μία γιορτή με μουσική και δρώμενα.

giortazoume-tin-anoiksi-me-mousiki-xoro-kai-drwmena-ston-kolwno
SHARE THIS
0
SHARES

Αύριο, 25η Μαρτίου, είναι η εαρινή ισημερία. Τυπικά μπαίνει η άνοιξη. Το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος μας προσκαλεί σε μία γιορτή με μουσική και δρώμενα.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Ισημερία συνέβη όταν η Περσεφόνη αποφάσισε να αφήσει τον Άδη και να γυρίσει πάνω στη Γη.

Αστρονομικά, πρόκειται για ένα απολύτως εξηγήσιμο γεγονός κατά το οποίο η Γη περιφέρεται γύρω από τον ήλιο, παίρνοντας μία τέτοια θέση που οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν κάθετα στον ισημερινό. Τη συγκεκριμένη στιγμή η μέρα είναι ίση με τη νύχτα. Είναι η κορύφωση της άνοιξης.

Ύστερα, ο Ήλιος θα ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά, μεγαλώνοντας της μέρες μας προς το θερινό ηλιοστάσιο, όπου μετά θα αρχίσει πάλι να κατεβαίνει.

"Εμείς στο Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, θα γιορτάζουμε από το πρωί στο πάρκο αλλά και μέσα στο καφενείο με όλους μας τους φίλους.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

• 12:00... Γιόγκα με την Ειρήνη στο πάρκο.
Ελάτε μαζί με το στρωματάκι σας να ισορροπήσουμε όπως ισορροπεί σήμερα το φως

• 13.00 με 15.00... Super Duper κουρεματάκι από τον αγαπημένο μας κουρέα Χρήστο για να υποδεχτούμε ανανεωμένοι την Άνοιξη στο καφενείο!

• 13:00 Φτιάχνουμε στεφάνια λουλουδάτα για τα κεφάλια μας στο καφενείο, στολίζουμε το Καφενείο με λουλούδια με την βοήθεια της Χριστίνας και της μαμάς Άννας.

• 14:00 - 16:00 Μαζί με την ANIMA και την Περπερούνα καλωσορίζουμε τους φτερωτούς μετανάστες με παραδοσιακά τραγούδια και έθιμα της άνοιξης. Φτιάχνουμε χελιδόνες, χελιδονοφωλιές, ζωγραφιές στο πάρκο

• 16:00 - 17:00 Πρωτόγονη Έκφραση με την Ευρώπη στο πάρκο

• 16.00 - 17.00 Εργαστήρι σποράς για παιδιά κάθε ηλικίας από τις Δρυάδες στο πάρκο

• 17:00 - 18:00 στο καφενείο...Ένας Δράκος και Μισός!!!! Λαϊκά Παραμύθια με Δράκους και αποφασισμένους Ήρωες με την Χριστίνα Λιόγαρη - Ηθοποιό, Αφηγήτρια και Εμψυχώτρια ομάδων Θεατρικού Παιχνιδιού.

• 18:00 Καθώς ο ήλιος δύει, αποχαιρετούμε το χειμώνα με μία στιγμή συγκέντρωσης για την ισημερία. Τελετή - Ο Κύκλος της Ισημερίας με την Βαλέρια στο Πάρκο.

• 20:00 - 20:30 η ομάδα πολυφωνικό Καφενείο μας συγκινεί με τραγούδια της άνοιξης και της αγάπης

• 20:30 - 21.30 Ο Στέφανος Γανωτής και ο Νικήτας Γαβαλάς θα μας οδηγήσουν από το πάρκο στο Καφενείο....όπου θα αρχίσει το γλέντι και θα μας ξεσηκώσουν με παραδοσιακούς ανοιξιάτικους ρυθμούς.

• 21: 30 - 23.30  η γιορτή μας θα ολοκληρωθεί με πολύ χορό!
Αυτό θα γίνει πραγματικότητα χάρη στους Gallow SwingTrio και στην Στέλλα Παππά που θα συνδιάσουν Gipsy Jazz Swing και ολίγον από Μανώλη Χιώτη.

Όλη τη μέρα από την κουζίνα του Καφενείου θα βγαίνουν αφράτα λουλουδόπιατα μαγειρεμένα με λουλουδοαγάπη από την λουλουδοαγαπημένη μας κουζίνα!"

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook