Γιώργος Καμπάνης: Κατέκτησε το χρυσό στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα

Ο Γιώργος Καμπάνης, φοιτητής στο ΑΠΘ, κατέκτησε το χρυσό στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο στόχος του ήταν να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορούσε.

giwrgos-kampanis-katektise-to-xruso-sti-12i-mathimatiki-olumpiada
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Γιώργος Καμπάνης, φοιτητής στο ΑΠΘ, κατέκτησε το χρυσό στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο στόχος του ήταν να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορούσε.

Ο δευτεροετής φοιτητής του Τμήματος Φυσικής περιέγραψε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ποια ήταν η προσπάθειά του.

"Στόχος μου ήταν να πάω όσο πιο ψηλά μπορώ. Βλέποντας τα θέματα είδα ότι υπήρχε η δυνατότητα και τελικά ήρθε το καλό αποτέλεσμα" ανέφερε ο νεαρός φοιτητής.

Χαρακτήρισε, επίσης, "πολύ θετική εμπειρία" τη Μαθηματική Ολυμπιάδα, διότι, όπως είπε, "συναντάς ανθρώπους που μοιράζονται το ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και τους διαγωνισμούς, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες".

Ο Γιώργος Καμπάνης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του ΑΠΘ, είχαν συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Σε αυτές τις συναντήσεις, όσοι είχαν κάποια εμπειρία από τον διαγωνισμό βοηθούσαν τους νεότερους.

Εκτός από το ΑΠΘ, στον διαγωνισμό συμμετείχαν, επίσης, από ελληνικής πλευράς, μία ομάδα από το Μετσόβειο και το ΕΚΠΑ και μία ομάδα από το Δημοκρίτειο της Ξάνθης.

Στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που διεξήχθη από 27 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018 στο Ιάσιο της Ρουμανίας, συμμετείχαν συνολικά 83 πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, του Τουρκμενιστάν, καθώς και ένας φοιτητής από την Αργεντινή, οι οποίοι εξετάστηκαν σε θέματα που εμπίπτουν στα γνωστικά αντικείμενα της Άλγεβρας, του Λογισμού και της Γεωμετρίας.

Η ομάδα του ΑΠΘ, που συμμετείχε στον διαγωνισμό και μέλη της διακρίθηκαν με ένα χρυσό και έξι χάλκινα μετάλλια, αποτελείται από τους: Γεώργιο Καμπάνη, δευτεροετή φοιτητή Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ (χρυσό μετάλλιο), Γεώργιο Καλαντζή, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο), Ιωάννη Χαρισιάδη, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο), Δημήτριο Τσεκμέ, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών (χάλκινο μετάλλιο), Κωνσταντίνο Κίτσιο, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο), Βασίλειο Μακρίδη, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο), Δημήτριο Τσιντσιλίδα, πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (χάλκινο μετάλλιο), Ευστάθιο Αθανασόπουλο Αλικάκο, πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Νίκο Ευγενίδη, πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook