Η γη ως γυάλινη σφαίρα που αναβλύζει καπνό: 700 φωτογραφίες σε 17 ημέρες

700 φωτογραφίες, 17 ημέρες, 2 δορυφόροι. Ένα υπέροχο timelapse δείχνει τη γη από ψηλά, σαν μια κρυστάλλινη σφαίρα που αναβλύζει καπνό.

SHARE THIS
0
SHARES

Η γη ως γυάλινη σφαίρα που αναβλύζει καπνό. Ένα υπέροχο timelapse του Τζέιμς Τάιργουιτ Ντρέικ, ο οποίος είναι ένας φοιτητής που αγαπά το διάστημα. Βέβαια, το υπέροχο αυτό βίντεο δεν δημιουργήθηκε έτσι απλά.

Χρειάστηκαν 700 διαφορετικές υπέρυθρες εικόνες τις οποίες συγκέντρωσε από μετεωρολογικούς δορυφόρους και τις συνένωσε σε ένα εντυπωσιακό timelapse.

Το χρονικό διάστημα που τραβήχτηκαν οι εικόνες ήταν μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 26 Ιανουαρίου 2015.

Οι δύο δορυφόροι που αποτύπωσαν τις υπέροχες αυτές εικόνες, βρίσκονται σε ύψος 35.800 χιλιομέτρων πάνω από τη γη. Ο ένας έχει στο κέντρο του οπτικού πεδίου του τον Ειρηνικό Ωκεανό και ο άλλος κοιτά την Κεντρική Αμερική.

Κάθε δευτερόλεπτο στο στο timelapse αντιστοιχεί σε χρονικό διάστημα 21 ημερών, ενώ η υπέρυθρη ακτινοβολία που καταγράφουν οι δορυφόροι αντιστοιχούν στην εκπομπή θερμικής ακτινοβολίας από τη Γη προς το Διάστημα.

Αυτό που μοιάζει με καπνό, είναι το αόρατο φως που εκπέμπεται από το έδαφος και τους ωκεανούς, το οποίο καθώς ταξιδεύει προς τον ουρανό ενώνεται με τα σύννεφα και τους υδρατμούς της ατμόσφαιρας που απορροφούν τα υπέρυθρα μήκη κύματος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook