Η νέα "έξυπνη πόλη" που γεννιέται δίπλα στη Μόσχα

Η νέα περιοχή έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την χωρίς πίεση και περιορισμό ανάπτυξη της πόλης.

i-nea-eksupni-poli-pou-gennietai-dipla-sti-mosxa
SHARE THIS
0
SHARES

Η νέα συνοικία Rublyovo-Arkhangelskoye, σχεδιασμένη από τους αρχιτέκτονες του γραφείου της Zaha Hadid θα είναι μια "βιώσιμη για τους ανθρώπους" έξυπνη πόλη.

Βρίσκεται δυτικά της πρωτεύουσας της Ρωσίας και  ο χώρος των 460 εκταρίων θα μετατραπεί σε μικτό οικιστικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό κόμβο.

 

Στόχος της νέας συνοικίας είναι να φέρει τους ανθρώπους κοντά, με βασικούς άξονες την πρόσβαση στη φύση και τον  φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό. Οι κάτοικοι της νέας περιοχής θα προσαρμοστούν στη νέα τεχνολογία της έξυπνης πόλης προκειμένου να ενσωματωθούν σωστά. Πάνω από το ένα τρίτο της έξυπνης πόλης θα μετατραπεί σε πάρκο και δάσος, με μια μεγάλη λίμνη στο κέντρο.

 

Οι ευφυέστερες ενεργειακές δομές καθορίζουν το χαρακτηριστικό των έξυπνων πόλεων. Οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν βιώσιμες πηγές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική τροφοδότηση της τεχνολογίας της πόλης.

Ο πληθυσμός της Μόσχας ανέρχεται σήμερα στα 12,4 εκατομμύρια, με αύξηση κατά 30% τα τελευταία 20 χρόνια. Η νέα περιοχή έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την χωρίς πίεση και περιορισμό ανάπτυξη της πόλης.

 

Το Rublyovo-Arkhangelskoye θα μπορέσει να φιλοξενήσει 66.500 νέους κατοίκους όταν ολοκληρωθεί. Θα παρέχει επίσης 800.000 τετραγωνικά μέτρα χώρων γραφείων για τις αναπτυσσόμενες οικονομικές συμβουλευτικές, νομικές και ελεγκτικές υπηρεσίες της Μόσχας. Θα συνδεθεί με τη Μόσχα μέσω γραμμής μετρό 12 μιλίων. Ο σιδηρόδρομος θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2020 και θα συνδεθεί με τον σταθμό Shelepikha της Μόσχας.

πηγή: http://www.zaha-hadid.com/

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook