Η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ανοίγει ακαδημία νίντζα (ΦΩΤΟ)

Ακαδημία εκπαίδευσης Νίντζα δημιουργείται στην Ιαπωνία για να αυξηθεί ο τουρισμός της χώρας αλλά είναι και μία αλλαγή στην ιαπωνική παράδοση

i-xwra-tou-anatellontos-iliou-anoigei-akadimia-nintza-fwto
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ακαδημία εκπαίδευσης Νίντζα δημιουργείται στην Ιαπωνία για να αυξηθεί ο τουρισμός της χώρας. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης τουριστών αλλά συγχρόνως είναι και ένα άνοιγμα στην ιαπωνική κοινωνία, καθώς μέχρι τώρα για να γίνει κάποιος νίντζα έπρεπε να έχει γεννηθεί σε οικογένεια με νίντζα. 

 

Το νέο εγχείρημα θα ξεκινήσει πιθανότατα μέσα στο 2018 ώστε να εισαχθεί η την εκμάθηση της τέχνης των Νίντζα. Μάλιστα στο Τόκιο θα ανοίξει και ένα Μουσείο που θα είναι αφιερωμένο στους Νίντζα. 

 

«Η τέχνη των νίντζα έχει πολλά ιδιαίτερα στοιχεία όπως είναι η πάλη, οι τεχνικές επιβίωσης και η αστρονομία» λέει ο Jinichi Kawakami γνωστός ως ο τελευταίος νίντζα και μάστερ του σχολείου των Κόνγκα νίντζα ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτή η νέα πρόταση θα προκαλέσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου διεθνώς.

Υπενθυμίζεται πως η Κίνα έχει επενδύσει ιδιαίτερα στην παράδοση της στις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες της, ήτοι το Κουγκ Φου και πως το μοναστήρι των μοναχών - μαχητών, των Σαολίν, είναι μέρος που επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.  

Λίγη ιστορία 

Οι νίντζα ήταν στην πραγματικότητα κατάσκοποι και δολοφόνοι. Από την αρχή της δημιουργίας τους τους ακολουθεί ένας μύθος, καθώς αν και έχει ιστορικά τεκμηριωθεί η ύπαρξή τους δεν συμβαίνει το ίδιο με τον χρόνο εμφάνισής τους που παραμένει άγνωστος. 

Η λέξη ninja προέρχεται από δύο χαρακτήρες της κινεζικής γραφής οι οποίοι στην ιαπωνική γλώσσα προφέρονται Shinobi-no-mono. Οι λέξεις shinobi και nin σημαίνουν «απαρατήρητος», «ήσυχος», «σιωπηλός» και «αυτός που υπομένει», ενώ οι λέξεις mono και sha σημαίνουν «πρόσωπο».

Σύμφωνα με την ιαπωνική λαογραφία, ο χαρακτηρισμός ninja προέρχεται από έναν δαίμονα ο οποίος ήταν μισός άνθρωπος και μισός κοράκι.

Πάντως, οι νίντζα δημιουργήθηκαν για καθαρά πολιτικούς λόγους και πιο συγκεκριμένα για να αντιμετωπίσουν τους κοινωνικά ανώτερους σαμουράι.

 

Η τέχνη του ninjutsu, δηλαδή η πολεμική τέχνη των νίντζα άρχισε να αναπτύσσεται μεταξύ 600 – 900 μ.Χ.

Η πρώτη σχολή, εάν μπορεί να ονομαστεί έτσι, νίντζα είναι έργο του Daisuke Nishina. Ο Daisuke ήταν πρώην samurai, αλλά ηττήθηκε σε μια μάχη με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τα εδάφη του. Περιπλανήθηκε στα βουνά και το 1162 συνάντησε τον Doshi, έναν κινέζο μοναχό. Αυτοί οι δύο ανακάλυψαν τη νέα μορφή ανορθόδοξου πολέμου το ninjutsu.

 

Αργότερα οι διάδοχοι του Daisuke θα δημιουργήσουν την πρώτη σχολή νίντζα το Togakureryu.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook