Ηρωίδα η άστεγη που τα 'βαλε με ληστή και επέστρεψε κλοπιμαία 1.300 ευρώ!

Η απίστευτη ιστορία μιας άστεγης γυναίκας και του σκύλου της που δεν δίστασε να τα βάλει με διαρρήκτη και να επιστρέψει σε κατάστημα τα κλοπιμαία αξίας 1.300 ευρώ.

irwida-i-astegi-pou-ta-bale-me-listi-kai-epestrepse-klopimaia-1300-eurw
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αυτή είναι η συγκινητική ιστορία μιας γυναίκας που ονομάζεται Λότι και του αφράτου σκύλου της, του Μάρλεϊ. Οι δυο τους τα έβαλαν με έναν διαρρήκτη, ο οποίος μόλις είχε ληστέψει ένα κατάστημα της Oξφόρδης και κατάφεραν να του πάρουν τα κλοπιμαία.

Σημειωτέον, η Λότι είναι άστεγη και κοιμάται στους δρόμους μαζί με τον Μάρλεϊ. 

Η τολμηρή άστεγη τα έβαλε με τον ληστή

Την περασμένη Τετάρτη, η Λότι εντόπισε έναν ύποπτο άνδρα να βγαίνει από το κατάστημα έξω από το οποίο κοιμάται, κρατώντας ένα τεράστιο κουτί (το οποίο είχε κλοπιμαία αξίας άνω των £1.000 - περίπου 1.300 ευρώ). Εκείνη την ώρα το κατάστημα ήταν κλειστό και η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι ο άνδρας ήταν ύποπτος, αφού ζώντας έξω από το μαγαζί ως άστεγη, γνωρίζει όλους τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές του. 

Η Λότι, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη τόλμη, δεν δίστασε να αντιπαρατεθεί μαζί του, καταφέρνοντας τελικά να του αποσπάσει τα κλοπιμαία και να τα επιστρέψει στο κατάστημα.

Το ίδιο το κατάστημα μοιράστηκε την ιστορία της στο Facebook και μέσα σε λίγες ώρες είχε μοιραστεί πάνω χιλιάδες φορές και είχε δεκάδες χιλιάδες likes.

 

Διαβάστε την ιστορία, όπως την αφηγήθηκε το κατάστημα μέσα από τη σελίδα του στο facebook:

Αυτή την εβδομάδα το κατάστημα LUSH της Οξφόρδης έπεσε στόχος διαρρήκτη. Το επόμενο πρωί, διαπιστώσαμε ότι έλειπε το laptop μας και άλλα προϊόντα μεγάλης αξίας.

Παρά το γεγονός ότι είμαστε μια επιχείρηση, είμαστε επίσης μια οικογένεια και νιώσαμε την παραβίαση του ιδιωτικού μας χώρου.

Μια μέρα αργότερα, η Λότι μπήκε στο κατάστημα κρατώντας στα χέρια της ένα κουτί με όλα τα προϊόντα που έλειπαν και το laptop μας!

Η Λότι, είναι άστεγη και συνήθως κοιμάται στους δρόμους της πόλης. Οσοι ζουν εδώ την γνωρίζουν.

Κι εμείς ξέρουμε τη Λότι εδώ και χρόνια και παντα νιώθαμε πιο ασφαλείς με εκείνη έξω από το κατάστημά μας. Η Λότι μας γνωρίζει, ξέρει το προσωπικό μας, τους διανομείς μας.

Ήξερε ότι ο άνθρωπος που βγήκε από το κατάστημα δεν ήταν ένας από εμάς, και έκανε κάτι εξαιρετικά γεναίο. Τον προκάλεσε και κατάφερε να πάρει κάτι που δεν ήταν δικό της.

Και το επέστρεψε σε εμάς γλιτώνοντάς μας από ζημιά άνω των 1.000 λιρών.

Θέλουμε να μοιραστούμε την ανιδιοτελή πράξη της Λότι με όλο τον κόσμο, γιατί μας προστάτευσε χωρίς κανένα όφελος για την ίδια.

Την ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Οι προϋπολογισμοί για τους άστεγους κόβονται συνεχώς στην Οξφόρδη. Δεν υπάρχει υποστήριξη των ευάλωτων ατόμων και πρέπει να πολεμήσουμε για αυτό.

Υπάρχουν άνθρωποι που αρρωσταίνουν και πεθαίνουν στους δρόμους, ενώ περπατάμε δίπλα τους. Είναι ευθύνη μας να μιλήσουμε και να απαιτήσουμε να υπάρξει στήριξη στους άστεγους συμπολίτες μας.

Εμείς, θα προωθήσουμε αυτή την ιστορία κάνοντας ότι μπορούμε για τη Λότι, έτσι ώστε ο καθένας να την δει και να μοιραστεί αυτή την ιστορία.

This week LUSH Oxford was burgled. We wandered into our store the next morning slightly bemused, worriedly staring at...

Δημοσιεύτηκε από Lush OXFORD στις Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Σε μια προσπάθειά του να ανταποδώσει τη χάρη αυτή στην άστεγη γυναίκα, η εταιρεία ξεκίνησε μια καμπάνια crowdfunding, με αποκλειστικό αποδέκτη όλων των χρημάτων την ίδια τη Λότι και διάφορες ομάδες που στηρίζουν άστεγους στην πόλη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook