Κατεψυγμένη κρυστάλλινη ομορφιά αναδύεται από τη Νεκρά Θάλασσα

Μια καλλιτέχνιδα δημιουργεί μοναδικά γλυπτά βουτώντας αντικείμενα μέσα στη Νεκρά Θάλασσα, εκεί όπου δεν υπάρχει ίχνος ζωής.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Νεκρά θάλασσα, Ισραήλ: Η tutu μιας μπαλαρίνας, η οποία μόλις αναδύθηκε από τη Νεκρά Θάλασσα έχοντας πάνω της στρώματα αλατιού έχει μεταμορφωθεί σε ένα κρυστάλλινο γλυπτό 200 κιλών, το οποίο θα λάβει μέρος σε διεθνή έκθεση, ως μέρος ενός μοναδικού καλλιτεχνικού project στο χαμηλότερο σημείο του πλανήτη που ονομάζεται SALT YEARS . 

REUTERS
REUTERS

Η Ισραηλινή καλλιτέχνιδα Sigalit Landau, 49 ετών, εκμεταλλεύτηκε την υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι που κάνει την υδρόβια ζωή στη Νεκρά Θάλασσα αδύνατη, για τη δημιουργία μιας συλλογής λαμπερών λευκών γλυπτών που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι. 

Περιλαμβάνουν στολές και παπούτσια μπαλέτου καθώς και μουσικά όργανα.

REUTERS
REUTERS

Η Landau και η ομάδα της ασφαλίζουν τα βυθισμένα αντικείμενα τους μέσα σε μεταλλικές κορνίζες, βάρη και ιμάντες. Η ίδια αναφέρει ότι επιλέγει τα αντικείμενα με βάση μνήμες και υλικά που ελκύουν την ίδια, αλλά και τη θάλασσα.

REUTERS
REUTERS

Η καλλιτέχνιδα, η οποία επισκέπτεται τη Νεκρά Θάλασσα τακτικά από την παιδική της ηλικία, δήλωσε ότι ξεκίνησε το έργο αφού είδε τους κρυσταλλικούς σχηματισμούς κατά μήκος των ακτών της που «συμβαίνουν αυθόρμητα».

REUTERS
REUTERS

Η Landau δημιουργεί τα αυτά τα γλυπτά τα τελευταία 15 χρόνια στη Νεκρά Θάλασσα, μια περιοχή που έχει γίνει δημοφιλής εδώ και χιλιετίες για τη μοναδικότητά της.

Φορώντας καπέλα και μπλούζες με μακριά μανίκια για να προστατευτούν από τον ήλιο και τις θερμοκρασίες που φτάνουν στους 46 βαθμούς Κελσίου, η Landau και η ομάδα της εξετάζουν προσεκτικά κάθε αντικείμενο. Κάποια, κρυσταλλοποιούνται γρήγορα, ενώ άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο, ανάλογα με τη θερμότητα, όπως αναφέρει η ίδια. 

REUTERS
REUTERS

Η γεννημένη στην Ιερουσαλήμ καλλιτέχνιδα και η ομάδα της επιβλέπουν τη διαδικασία πριν και μετά την εξόρυξη των αντικειμένων, τα οποία φυλάσσονται σε ειδικές κρεμάστρες μαζί με ολόκληρη τη συλλογή γλυπτών.

REUTERS
REUTERS

Τα νέα έργα της θα παρουσιαστούν στο Museum Der Moderne Rupertinum στο Σάλτσμπουργκ το επόμενο έτος, στο πλαίσιο του project "Salt Years".

REUTERS
REUTERS

Παράλληλα, η Landau θα δημοσιεύσει βιβλίο για το project της το 2019.

REUTERS
REUTERS

 

REUTERS
REUTERS

 

REUTERS
REUTERS

 

REUTERS
REUTERS

 

REUTERS
REUTERS

 

REUTERS
REUTERS

 

REUTERS
REUTERS

 

REUTERS
REUTERS

Για να δείτε περισσότερα για το project SALT YEARS πατήστε εδώ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook