Κούρεμα με... πάσες σε κουρείο της Θεσσαλονίκης

Κούρεμα και ποδόσφαιρο συνδυάζει κομμωτήριο που ανοίγει στη Θεσσαλονίκη...

kourema-me-pases-se-koureio-tis-thessalonikis
SHARE THIS
0
SHARES

Γκολ (goal) στην περιποίηση των μαλλιών, άμυνα (defence) στην τριχόπτωση, τακλ (tackle) στην ξηροδερμία, βοηθητική πάσα (assist) για τα γκρίζα μαλλιά και χτύπημα (hit) στη λιπαρότητα είναι μερικές από τις υπηρεσίες που θα παρέχονται στο εξής αποκλειστικά σε άνδρες, μια ομάδα του πληθυσμού που μέχρι τώρα δεν είχε πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κομμωτικής και αισθητικής, προσαρμοσμένες στις σημερινές ανάγκες και στο σύγχρονο τρόπο ζωής.

Το κενό αυτό διαπιστώθηκε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε τους προηγούμενους 18 μήνες από μια ομάδα ανθρώπων που αποφάσισε να καινοτομήσει επιχειρηματικά και έτσι απέσπασε ένα από τα πέντε βραβεία, ανάμεσα σε σαράντα υποψηφιότητες σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Δράμας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Πίσω από την ονομασία 'Athletic Barbers' κρύβονται πολλά περισσότερα από ένα κομμωτήριο για άνδρες» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Τάνυα Κυριακίδου και προσθέτει: «πέρα από τα κλασσικά κουρεία, από τα οποία απουσιάζουν προϊόντα εξειδικευμένα για το ανδρικό pH, η μόνη δυνατότητα για έναν άνδρα ήταν τα κομμωτήρια για γυναίκες στις πινακίδες των οποίων εμφανίζεται ένα 'σταυρουδάκι' και υπάρχει η αναφορά 'ανδρικό κούρεμα'. Αυτή τη φορά η επιχειρηματική μας πρωτοβουλία αφορά τη δημιουργία μιας αλυσίδας καταστημάτων για άνδρες και αγόρια, όπου θα παρέχονται υπηρεσίες κομμωτικής αλλά και αισθητικής. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν η αποτρίχωση αλλά και η περιποίηση νυχιών για ιατρικούς και αισθητικούς λόγους».

Κούρεμα μετά... ποδοσφαίρου

Μιλώντας για την έρευνα που προηγήθηκε σχολιάζει ότι ένα από τα βασικά της αντικείμενα ήταν «αυτό που αγαπούν οι άνδρες». «Βρήκαμε ότι αγαπούν τα αθλήματα, το ποδόσφαιρο, τη φόρμουλα ένα, το κυνήγι και οτιδήποτε έχει να κάνει με την αθλητική δραστηριότητα. Έτσι είναι εμφανής ο αθλητικός χαρακτήρας στην αλυσίδα καταστημάτων που δημιουργούμε, ενώ ετοιμάσαμε ένα κανάλι στο youtube με τις καλύτερες φάσεις από διάφορα αθλήματα. Ο επισκέπτης του καταστήματος θα μπορεί όσο περιμένει να δει τα καλύτερα γκολ, τις καλύτερες αποκρούσεις, τις καλύτερες στροφές στη φόρμουλα ένα, τις καλύτερες εκκινήσεις, αλλά και στιγμιότυπα από παρκούρ, μπάντζι τζάμπινγκ και πολλά άλλα» προσθέτει.

 
Κουρέας - προπονητής με σφυρίχτρα και κόκκινη κάρτα

Επειδή, μάλιστα, το στοιχείο του χιούμορ δεν θα απουσιάζει από τη σχετική πρωτοβουλία, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα θα είναι ντυμένοι προπονητές και θα μπορούν, εφόσον υπάρχει η σχετική διάθεση, να αστειεύονται με τους πελάτες, κρατώντας απαραιτήτως σφυρίχτρα, κόκκινη και κίτρινη κάρτα.

Ένα άλλο αναπάντεχο εύρημα της έρευνας που προηγήθηκε ήταν ότι τα αγόρια και οι άνδρες σε μεγαλύτερο ποσοστό από τις γυναίκες εκδηλώνουν ονυχοφαγία, με αποτέλεσμα να είναι εμφανή τα αφρόντιστα και ταλαιπωρημένα νύχια τους. «Δεν πρόκειται απλώς για ένα ζήτημα αισθητικής αλλά και για θέμα υγιεινής και για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε προϊόντα που αποτρέπουν αυτή τη συμπεριφορά» σχολιάζει η κ. Κυριακίδου.

Για τον παραπάνω λόγο -και όχι μόνο- τα αγόρια θεωρούνται μια ομάδα πελατών που θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για ένα τέτοιου είδους κατάστημα, όπως άλλωστε προέκυψε από την επικοινωνία της επιχειρηματικής ομάδας με προπονητές ακαδημιών ή εκπαιδευτικούς. «Τα αγόρια δείχνουν να δυσανασχετούν όταν περιμένουν για ώρα δίπλα σε μια κυρία που κάνει μισή ώρα πιστολάκι, ενώ πραγματικά φαίνεται να ενδιαφέρονται να έχουν ένα περιποιημένο κεφάλι που χρειάζεται κάθε μήνα ή κάθε δύο μήνες ένα κούρεμα» προσθέτει.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οι "Athletic Barbers" αποφάσισαν να συνεργαστούν με το σωματείο "Αστέρι" που έχει ως σύνθημα «το κούρεμα της βίας στα γήπεδα».

«Θα συνεργαστούμε με ομοσπονδίες και σε συγκεκριμένους αγώνες θα κουρεύουμε λάιβ τους αρχηγούς ή τους παίκτες των ομάδων, στέλνοντας ένα μήνυμα κατά της βίας» εξηγεί η κ. Κυριακίδου.

Στο ερώτημα αν υπάρχει κάποιο είδος ρατσισμού απέναντι στους άνδρες που απολαμβάνουν υπηρεσίες αισθητικής, απαντά θετικά, ωστόσο υπογραμμίζει ότι κάποιες υπηρεσίες είναι απαραίτητες σε πολλούς ανθρώπους που λόγω αθλητισμού παρουσιάζουν δυσμορφίες στα νύχια των ποδιών ή ακόμη σε γιατρούς, δικηγόρους και ιατρικούς επισκέπτες που χρησιμοποιούν τα χέρια τους κατά την επαφή με τους ασθενείς ή τους πελάτες τους.

Καθώς δε η παραπάνω βραβευμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία έχει διασυνοριακό χαρακτήρα, το ελληνικό της κομμάτι αποφάσισε να συνεργαστεί με εταιρεία που έχει έδρα τη Βουλγαρία. Το πρώτο κατάστημα πρόκειται να λειτουργήσει στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να εμπλακούν στην αλυσίδα μέσω franchise.

Για αυτήν αλλά και τις άλλες βραβευμένες επιχειρηματικές ιδέες μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης, με αφορμή σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Οι ιδέες που βραβεύτηκαν αξιολογήθηκαν ως προς τον βαθμό της καινοτομίας που παρουσίαζαν από ειδική επιτροπή αξιολόγησης και εξειδικευμένα στελέχη», σχολίασε και πρόσθεσε: «μπορεί να πρόκειται για βραβεία αναγνώρισης και όχι για χρηματικά έπαθλα, όμως μέσα από τη διαδικασία αυτή δημιουργούνται για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες συνθήκες εξωστρέφειας και καινοτομίας προκειμένου να αναζητηθούν ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσω του νέου ΕΣΠΑ ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων».

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook