Μια πρωτότυπη εγκατάσταση για τη ρύπανση των ωκεανών

Τη συνείδηση του κοινού για το πιεστικό ζήτημα της ρύπανσης των ωκεανών με πλαστικά απορρίμματα θέλησε να ενισχύσει ο Αμερικανός καλλιτέχνης Κρίστιαν Χόλσταντ.

mia-prwtotupi-egkatastasi-gia-ti-rupansi-twn-wkeanwn
SHARE THIS
0
SHARES

Τη συνείδηση του κοινού για το πιεστικό ζήτημα της ρύπανσης των ωκεανών με πλαστικά απορρίμματα θέλησε να ενισχύσει ο Αμερικανός καλλιτέχνης Κρίστιαν Χόλσταντ (Christian Holstad) με την εγκατάστασή του «Θεωρείστε τον εαυτό σας καλεσμένο (το Κέρας της Αμάλθιας)». Η εγκατάσταση, με την υποστήριξη της εταιρείας FTR Industrial, έχει τη μορφή του Κέρατος της Αμάλθειας, αυτού του πανάρχαιου συμβόλου τύχης και αφθονίας. Ο συμβολισμός του όμως είναι διαστρεβλωμένος λόγω του υλικού με το οποίο είχε κατασκευαστεί: οικιακά πλαστικά απορρίμματα!

«Ένα παλιός γείτονας είχε στην πόρτα του μια πινακίδα που έλεγε "θεωρείστε τον εαυτό σας καλεσμένο". Κάθε μέρα, για χρόνια περνούσα από μπροστά και έγινε, αθέλητα, ένα μάντρα» εξομολογήθηκε ο Χόλσταντ. «Η εξάρτησή μας από τα πλαστικά δεν είναι βιώσιμη. Τα αποτελέσματά της έχουν φουσκώσει σε μέγεθος ηπείρων, στα νερά μας. Η εγκατάσταση «Θεωρείστε τον εαυτό σας καλεσμένο (το Κέρας της Αμάλθιας)» είναι ένας στοχασμός για τον αντίκτυπό μας στον πλανήτη και για τους δικούς μας ρόλους ως καταναλωτές μέσα σ' αυτή την ογκούμενη μάζα πλαστικού» είχε προσθέσει.

Πηγή - Φωτογραφια: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook