«Ο 17 μηνών γιος μου έχει σύνδρομο Down και του αρέσει να πετάει!»

Πατέρας 5 παιδιών (το ένα με σύνδρομο down) δημιουργεί απίστευτο project για να δείξει τις ιδιαίτερες ικανότητες του γιου του, όπου τον εμφανίζει να πετάει!

|
SHARE THIS
0
SHARES

Όταν ο γιος του φωτογράφου Αλαν Λόρενς γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2013, κατάλαβε αμέσως ότι υπήρχε κάτι διαφορετικό σε αυτόν. «Κοιτάζοντας για πρώτη φορά στα μάτια του, όλα γύρω μου άρχισαν να πηγαίνουν σε μια ονειρική κατάσταση. Τα συναισθήματα της χαράς μου πάγωσαν και όλα γύρω μου φάνηκαν να επιβραδύνονται. Η νοσοκόμα μου μιλούσε αλλά εγώ δεν την άκουγα. Κατάλαβα αμέσως από το σχήμα των ματιών του ότι ο Γουίλ είχε σύνδρομο Down».

Οταν οι γιατροί επιβεβαίωσαν τις υποψίες του, έψαξε στο διαδίκτυο όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζει για το σύνδρομο Down, αλλά διαπίστωσε ότι όλα τα δημοσιεύματα δεν έγραφαν σχεδόν τίποτα θετικό.

Ο αισιόδοξος πατέρας 5 παιδιών, ο οποίος ζει με την οικογένειά του στη Γιούτα γνώριζε ότι, κατά κάποιο τρόπο, αυτό θα έπρεπε να αλλάξει.

Η ζωή μας με το σύνδρομο down

«Όταν φέραμε τον Γουίλ στο σπίτι πριν από 17 μήνες δεν ξέραμε τι μας περίμενε.

Σύντομα καταλάβαμε ότι ο Γουίλ είχε κάτι ξεχωριστό που άλλαξε για πάντα τον τρόπο σκέψης μας σε πολλά πράγματα. Ημουν τόσο ευτυχής που άρχισα να κρατάω εικόνες από την αρχή αυτού του ταξιδιού μας.

Σε αυτό το βίντεο ελπίζουμε ότι θα είναι η αρχή από πολλά βίντεο που θα ακολουθήσουν, εμπνέοντάς τους να μοιραστούν ιστορίες από άλλους καταπληκτικούς ανθρώπους που έχουν «ευλογηθεί» να γεννηθούν με σύνδρομο Down».

Ετσι περιγράφει το βίντεο που ανέβασε και έχει κάνει αίσθηση παγκοσμίως, ο Αλαν Λόρενς.

Το 5ο παιδί και το μόνο με σύνδρομο down

Ο Γουίλ είναι το 5ο παιδί στην οικογένεια Λόρενς και το μόνο με σύνδρομο Down. Κάθε φορά που ήταν μπρούμυτα προσπαθούσε να σηκώσει τα πόδια του και να ανεμίσει τα χέρια του, δίνοντας την εντύπωση στους γονείς του ότι προσπαθούσε να πετάξει.

Εμπνευσμένος από αυτό, ο φωτογράφος πατέρας του αποφάσισε να δημιουργήσει φωτογραφίες του Γουίλ που θα τον εμφάνιζαν να πετάει.

Σήκωνε τον γιο του ψηλά με τα χέρια του και στη συνέχεια επεξεργαζόταν τις φωτογραφίες, δημιουργώντας ένα απίστευτο project.

Μετά την ανάρτηση της σειράς του στο blog του και στο Instagram, ο Λόρενς κέρδισε την προσοχή του κόσμου και αναγνώρηση για την προσπάθειά του προς την αλλαγή του αρνητικού στίγματος που υπάρχει γύρω από αυτό το σύνδρομο.

Τώρα, η οικογένεια προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να εκδώσει ημερολόγιο Wil Can Fly μέσω του Kickstarter. Παράλληλα, έχουν δημιουργήσει κανάλι του YouTube, όπου μοιράζονται τις ιστορίες οικογενειών που «ευλογηθεί» με ένα παιδί με σύνδρομο Down.

 

Οταν η οικογένειά του «ευλογήθηκε» όπως λέει ο ίδιος να αποκτήσει ένα παιδί με σύνδρομο Down, η ζωή τους άλλαξε. Όχι προς το χειρότερο αλλά προς το καλύτερο.

Τους έκανε να αντιληφθούν ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται με αυτό το σύνδρομο έχουν ιδιαίτερες ικανότητες. Ο ίδιος ο Αλαν, ο οποιος είναι σχεδιαστής και φωτογράφος, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα project το οποίο θα αποτελέσει έμπνευση όχι μόνο για τον γιο του αλλά και για όλα τα παιδιά που υποφέρουν από το σύνδρομο αυτό.

Στο πλαίσιο αυτού του project, τραβά φωτογραφίες τον μικρό Γουίλ σε διάφορες πόζες, εμφανίζοντάς τον ως διά μαγείας... να πετάει! Με τη βοήθεια του photoshop φυσικά.

Δείτε το βίντεο και τις υπέροχες φωτογραφίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο 7χρονος με σύνδρομο Down που έγινε μοντέλο των Marks & Spencer!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook