Ο 9χρονος που έσωσε τη μαμά του από την ανορεξία

Η μητέρα του βούλιαζε στην κατάθλιψη και την ανορεξία, μη έχοντας συνειδητοποιήσει τη ζημιά που έκανε στον εαυτό της και τα παιδιά της, μέχρι που άκουσε τι είχε να της πει ο γιος της.

o-9xronos-pou-eswse-ti-mama-tou-apo-tin-anoreksia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Leigh Key, εργαζόταν στη ΝΑSA. Ηταν παντρεμένη για 11 χρόνια και είχε δύο υπέροχα παιδιά. Ομως είχε ένα πρόβλημα. Το ύψος της ήταν 1,70 και το βάρος της μόλις 35 κιλά.

Η Leigh Key ήταν μόλις 35 κιλά, κι όμως ένιωθε χοντρή

Δεν έτρωγε λάδι, λιπαρά και υδατάνθρακες. Ζυγιζόταν 12 φορές την ημέρα. Δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι ήταν αρκετά αδύνατη.

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο αδύνατη ήταν. Δεν είχε διάθεση για καμία δραστηριότητα, και είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει πολλές φορές. Ο φόβος της μήπως παχύνει, της είχε δημιουργήσει μια εμμονή και την είχε οδηγήσει σε επικίνδυνη απώλεια βάρους.

Δεν ήταν πάντα έτσι. Εκανε δίαιτα και κάποια στιγμή μια φίλη της, της είπε: «Είσαι πολύ λεπτή τώρα, είσαι τέλεια». Τότε πωρώθηκε και συνέχισε να κάνει δίαιτα γιατί ήθελε να αδυνατίσει κι άλλο. Δεν έτρωγε λάδι, λιπαρά και υδατάνθρακες. Ζυγιζόταν 12 φορές την ημέρα. Δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι ήταν αρκετά αδύνατη.

«Εβλεπα ότι τα χέρια μου ήταν πολύ λεπτά, αλλά νόμιζα ότι η κοιλιά μου ήταν μεγάλη και χαλαρή». Τότε, είχε αρχίσει να νιώθει ναυτία και έβρισκε ρούχα μόνο στα παιδικά. Εφτασε να έχει το ίδιο μέγεθος με τα παιδιά της. Είχε εξαφανιστεί σωματικά και συναισθηματικά. Δεν μπορούσε να περπατήσει παρά μόνο για 2 λεπτά. Μετά ένιωθε εξουθενωμένη.

Αυτή είναι η ιστορία της Leigh. Μιας γυναίκας που έφτασε στα πρόθυρα του θανάτου επειδή ένιωθε πολύ χοντρή. Δεν είχε συνειδητοποιήσει ποτέ τη ζημιά που είχε προκαλέσει στην οικογένειά της, πόσο είχε πληγώσει τα παιδιά της, μέχρι που είδε ένα βίντεο όπου ο γιος της μιλούσε για εκείνη. Σοκαρίστηκε όταν άκουσε πόσο τον είχε επηρεάσει:

Μέσα από τα λόγια του 9χρονου γιου της η Leigh κατάλαβε ότι έπρεπε να μάθει να αγαπά τον εαυτό της. «Απλά έπρεπε να πω: Μου αξίζει να είναι ευτυχισμένη».

Στο βίντεο ο 9χρονος, τότε, Benton έλεγε:

«Μακάρι η μαμά μου να μπορούσε να παίξει περισσότερο μαζί μου. Λόγω της αδυναμίας της, μερικές φορές δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αισθάνομαι λυπημένος, γιατί ο μπαμπάς μου μαλώνει μαζί της επειδή δεν τρώει αρκετά... Δεν τρώει μαζί μας στο δείπνο. Μερικές φορές θα ήθελα να της ετοιμάσω δείπνο για να μπορέσει να φάει λίγο περισσότερο.

Οταν η μαμά μου και ο μπαμπάς μου μαλώνουν και είμαι ακόμα ξύπνιος, φοβάμαι όταν ακούω τον μπαμπά μου να της φωνάζει και τη μαμά μου να απαντάει: "Ετσι θέλω".»

Μόνο όταν άκουσε τον γιο της να μιλάει έτσι, η Leigh κατάλαβε τη ζημιά που είχε κάνει στην οικογένειά της. Συνειδητοποίησε ότι τα παιδιά της καταλάβαιναν περισσότερα από ότι νόμιζε. Αυτό το σοκ ήταν αρκετό για να την κάνει να πάρει την απόφαση να καταπολεμήσει τη διατροφική διαταραχή της.

 

Σήμερα, 8 χρόνια αργότερα, η Leigh έχει παχύνει 20 κιλά, είναι καλά στην υγεία της αλλά λέει ότι ο δρόμος προς την ανάκαμψη δεν ήταν εύκολος.

«Οι φίλοι μου και η οικογένειά μου προσπαθούσαν να με σοκάρουν και να με κάνουν να συνειδητοποιήσω το πρόβλημά μου. Δεν ήταν τόσο εύκολο. Νομίζω ότι απλά χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο από ό,τι είχαν υπολογίσει. Οταν είδα το βίντεο με τον γιο μου κάτι μέσα μου έσπασε. Με έκανε να σκεφτώ πόσο φρικτή μητέρα ήμουν που δεν είχα καταλάβει πόσο τον είχα πληγώσει, γιατί δεν τον είχα φροντίσει όσο έπρεπε. Αυτό με επηρέασε πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο. Ήταν πολύ δύσκολο».

Μέσα από τα λόγια του 9χρονου γιου της η Leigh κατάλαβε ότι έπρεπε να μάθει να αγαπά τον εαυτό της. «Απλά έπρεπε να πω: Μου αξίζει να είναι ευτυχισμένη».

H Leigh Key σήμερα είναι 55 κιλά και αγαπά τον εαυτό της

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook