Ο εαυτός μου, μέσα σου: Η ερωτική ζωή μιας γυναίκας

Η φωτογράφος Κέρεν Μόσκοβιτς αφηγείται μέσα από προκλητικές, προσωπικές φωτογραφίες την περίπλοκη ιστορία αγάπης και σεξουαλικότητας μιας γυναίκας που βρίσκεται σε «ανοιχτή» σχέση

|
SHARE THIS
0
SHARES

Οι σχέσεις μονογαμίας επιτρέπουν σε ένστικτα ζήλιας και αποκλειστικότητας να αναπτυχθούν, ιδίως όσο η ερωτική επιθυμία δυναμώνει μεταξύ δύο ανθρώπων. Τι συμβαίνει όμως όταν το ζευγάρι μετέχει σε μια «ανοιχτή» σχέση, η οποία δεν πειθαρχεί σε όρους μονογαμίας και επιτρέπει τη συμμετοχή σε μια κοινότητα εραστών; Είναι δυνατόν να υποταχθεί η ζήλια κι όλα τα αντίστοιχα ανθρώπινα ένστικτα, δεχόμενα την περιπλοκότητα των αισθημάτων που μπορεί να αναπτυχθούν ανάμεσα σε πολυάριθμους εραστές;

Ακόμα κι αν ο όλος προβληματισμός σας φαίνεται... βαρύγδουπος και περιττός, το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η φωτογράφος Κέρεν Μόσκοβιτς δεν περιορίστηκε να τον εκφράσει με λόγια ή αφηρημένες εικόνες, αλλά πέρασε στην πράξη.

«Εξερευνώ τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, τη γοητεία και το φόβο, την περιέργεια και την απογοήτευση»

Από τη στιγμή που αυτή και ο σύντροφος της αποφάσισαν να «ανοίξουν» τη σχέση τους και σε άλλους ερωτικούς παρτενέρ, άρχισε να νιώθει περισσότερο τρωτή από ό,τι στην πρότερη ασφαλή σχέση της. Αυτή τη διαφορά συναισθημάτων που πρώτη η ίδια βίωσε θέλησε να απεικονίσει σε μια σειρά προκλητικών φωτογραφιών, με τίτλο «Ο εαυτός μου μέσα σου», μέσα από την οποία θέλησε να εξερευνήσει τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ερωτική επιθυμία και στο φόβο που προξενεί η έλλειψη οικειότητας.

«Οι φωτογραφίες αυτές είναι μια απεικόνιση της αγάπης, της οικειότητας και της σεξουαλικότητας που χαρακτηρίζουν τις ανοιχτές ερωτικές σχέσεις μέσα σε μια κοινότητα εραστών» αναφέρει στην ιστοσελίδα της (http://kerenmoscovitch.com/me-into-you), όπου παρουσιάζει τη δουλειά της. «Είναι επίσης μια ματιά στη φυσική έκφραση της φιληδονίας σε μια κοινωνία, κυριευμένη από ταμπού» συνεχίζει και καταλήγει: «Εξερευνώ τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, τη γοητεία και το φόβο, την περιέργεια και την απογοήτευση...».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook