Ο Γιάννης Μπεχράκης καλύτερος φωτογράφος σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Μετά τη σπουδαία διάκριση από τον βρετανικό Guardian, ο Έλληνας ανακηρύχθηκε καλύτερος φωτογράφος σε διαγωνισμό φωτορεπορτάζ στην Ιαπωνία.

o-giannis-mpexrakis-kaluteros-fwtografos-tis-xronias-kai-stin-iapwnia
SHARE THIS
0
SHARES

Mεγάλος νικητής ανακηρύχθηκε ο Έλληνας φωτογράφος Γιάννης Μπεχράκης στα Days Japan International Photo Journalism Awards 2016. Mια ακόμη διάκριση για τον φωτογράφο που απαθανάτισε συγκλονιστικά την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα.

1ο Βραβείο

In Search of a New Life
photo by Yannis Behrakis / Reuters

Ένας Σύρος πρόσφυγας κρατάσει σφιχτά τα δύο του παιδιά καθώς παλεύει να βγεί από τη λέμβο στις ακτές της Λέσβου στις 24 Σεπτεμβρίου 2015. Πάνω από 850,000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει στο ελληνικό νησί μέσα στο 2015.

Yannis Behrakis / Reuters
Yannis Behrakis / Reuters

21 Οκτωβρίου 2015: Ένα δελφίνι πηδάει δίπλα από μια λέμβο γεμάτη πρόσφυγες από τη Συρία.

 

Ένα υπερπολυτελές γιότ πλέει δίπλα από μια λέμβο χωρίς μηχανή με Ιρανούς μετανάστες που κάνουν κουπί προσπαθώντας να φτάσουν στην Κω τον Δεκαπενταύγουστο του 2015.

 

 Καθώς ανατέλει ο ήλιος μια βάρκα γεμάτη Σύρους πρόσφυγες έχει μείνει χωρίς μηχανή και παρασύρετε στο Αιγαίο Πέλαγος ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τη νήσο Κω, 11 Αυγούστου 2015. Το ελληνικό λιμενικό απάντησε στο σήμα κινδύνου και έσπευσε για βοήθεια.

 

Mετανάστες και οι πρόσφυγες παρακαλούν τους αστυνομικόυς της Π.Γ.Δ.Μ να επιτρέψουν τη διέλευση ώστε να διασχίσουν τα σύνορα από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, κοντά στο ελληνικό χωριό της Ειδομένης, 10 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Ένας Σύρος πρόσφυγας φιλά την κόρη του καθώς περπατά μέσα σε μια καταιγίδα προς τα σύνορα της Ελλάδας με την Π.Γ.Δ.Μ, κοντά στο ελληνικό χωριό της Ειδομένης, Σεπτέμβριος 2015.

 

Δείτε τους υπόλοιπους νικητές των βραβείων στο womantoc.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook