«Όταν το μέλλον έπαιζε κρυφτό» του Πάνου Μπιτσαξή στον Ιανό

Με τα περίεργα μάτια ενός παιδιού σε μια εποχή που το μέλλον έπαιζε κρυφτό, από τα θραύσματα της μνήμης, ιστορία και ιστορίες.

otan-to-mellon-epaize-krufto-tou-panou-mpitsaksi-ston-iano
SHARE THIS
0
SHARES

Το βιβλίο «Όταν το μέλλον έπαιζε κρυφτό» του Πάνου Μπιτσαξή παρουσιάζουν τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00-20:00, οι εκδόσεις Δεσμός και ο IANOS στο καφέ του Ιανού.

Πρόκειται για ένα βιωματικό οδοιπορικό στην μετεμφυλιοπολεμική Ελλάδα, το οποίο θα παρουσιάσει ο Χρήστος Χωμενίδης. Επί μέρους όψεις του θα σχολιάσουν ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Γιάννης Καραχισαρίδης. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Κατερίνα Αποστόλου.

Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Μπακογιάννη. 

Στην αυγή της δεκαετίας του 1950 η Ελλάδα ακόμα αιμορραγούσε. Γεμάτη αντιφάσεις αναζητούσε τον βηματισμό της μέσα στα ερείπια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του εμφύλιου σπαραγμού. Διχασμένη, πολιτικά αυτοκτονική, βάδιζε τον δρόμο, χόρευε στον κύκλο, των επόμενων τραγωδιών. Της χούντας και της Κύπρου.

Μέσα από το χάος και τις αβυσσαλέες κοινωνικές και ταξικές αντιθέσεις ξεπρόβαλε η ριζοσπαστική και νεωτερική μεσαία τάξη. Σήκωσε στους ώμους της την μεταπολεμική ανάπτυξη, τον εαυτό της και την μεταπολιτευτική διαδρομή της χώρας.

Με τα περίεργα μάτια ενός παιδιού σε μια εποχή που το μέλλον έπαιζε κρυφτό, από τα θραύσματα της μνήμης, ιστορία  και ιστορίες. Η παιδική ματιά αποκαλύπτει άγραφες αλήθειες της πραγματικής ιστορίας.

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook