Παρίσι: Κόμβος γαστρονομίας έγινε εγκατελελειμμένος σταθμός του μετρό

Σε βάθος εννιά μέτρων, η μία πλατφόρμα θα στεγάσει μια υπόγεια αγορά τοπικών φαγώσιμων προϊόντων και η απέναντί της ένα ρεστοράν-κοκτέιλ μπαρ.

parisi-kombos-gastronomias-egine-egkateleleimmenos-stathmos-tou-metro
SHARE THIS
0
SHARES

Στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού, κάτω από τη διασταύρωση Croix Rouge, ένας εγκαταλελειμμένος σταθμός του μετρό θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία: σε βάθος εννιά μέτρων, η μία πλατφόρμα θα στεγάσει μια υπόγεια αγορά τοπικών φαγώσιμων προϊόντων και η απέναντί της ένα ρεστοράν-κοκτέιλ μπαρ.

Το πρότζεκτ «Terminus» - συνεργασία της επενδυτικής εταιρείας αστικής αναμόρφωσης Novaxia και του αρχιτεκτονικού γραφείου SAME Architectes - απαντά στις εκκλήσεις των «Reinventing Paris» και «Subterranean Secrets of Paris» με μία πρόταση που εστιάζει στη γαστρονομία. Κοπερατιβίστικος και διασκεδαστικός, φίνος και εκπαιδευτικός, αυτός ο χώρος έχει στόχο να ανακτήσει την αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της γαλλικής πρωτεύουσας, έναν σταθμό του παρισινού μετρό.

Στη βόρεια πλατφόρμα, μια πρόσκληση σε βόλτα: μια «στοά» με τέσσερα κιόσκια, καφέ, ντέλι, οινοπωλείο και πάγκος γύρω από το πρώην γκισέ εισιτηρίων που θα προτείνουν ως επί το πλείστον τοπικά προϊόντα ή τοπικές λιχουδιές κατευθείαν από τους παραγωγούς στον ουρανίσκο μας. Στη νότια πλατφόρμα, το ρεστοράν-κοκτέιλ μπαρ θα δίνει τη δυνατότητα για ταξίδι στον κόσμο της γεύσης κάνοντας χρήση των προϊόντων της απέναντι πλατφόρμας. Ενθουσιασμός στους καλοφαγάδες!

Πηγή - Φωτογραφία: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook