Ποιο είναι το απόλυτο ρολόι δράσης που επέλεξε ο James Bond;

OMEGA Seamaster Diver 300M "Commander's Watch": Αυτό είναι το επετειακό ρολόι του υπερπράκτορα

poio-einai-to-apoluto-roloi-drasis-pou-epelekse-o-james-bond
SHARE THIS
0
SHARES

Η OMEGA βρέθηκε για πρώτη φορά στον καρπό του James Bond στην ταινία GoldenEye, το 1995 ύστερα από υπόδειξη της Lindy Hemming, σχεδιάστριας των κουστουμιών της ταινίας  GoldenEye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), The World Is Not Enough (1999), Die Another Day (2002) και Casino Royale (2006),

Ο απόλυτος Commander Sean Connery
Ο απόλυτος Commander Sean Connery

Η Hemming δεν επέλεξε τυχαία την OMEGA καθώς η σχέση της εταιρίας με το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό είναι πέρα για πέρα αληθινή. Το Seamaster 300, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1957,  είχε δημιουργηθεί για δύτες του στρατού σε όλο τον κόσμο. Το 1967, μια διάσημη παρτίδα της 2ης γενιάς των ρολογιών Seamaster 300, παραδόθηκε επίσης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να φορεθεί από συγκεκριμένες μονάδες.

Αρκετά χρόνια αργότερα, φέτος για την ακρίβεια, γιορτάζουμε τρεις σημαντικές επετείους για τον James Bond: τη 50η επέτειο της ταινίας “You Only Live Twice”, τη 40η επέτειο της ταινίας “The Spy Who Loved Me” και τη 20η επέτειο της ταινίας “Tomorrow Never Dies.”

 

Η OMEGA με έμπνευση αυτή την μεγάλη ιστορία του James Bond, δημιούργησε το “Commander’s Watch”, δηλαδή το ρολόι του Διοικητή. Το “Commander’s Watch” της OMEGA, περιλαμβάνει τα χρώματα της σημαίας του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού.

 

Οι πινελιές λευκού, μπλε και κόκκινου χρώματος δημιουργούν ένα συναρπαστικό και εντυπωσιακό ρολόι. Η κάσα διαμέτρου 41mm από ανοξείδωτο ατσάλι, διαθέτει μπλε στεφάνη από κεραμικό υλικό με ταχυμετρική κλίμακα από Liquidmetal και κόκκινο καουτσούκ, το οποίο καλύπτει τα πρώτα 15 λεπτά. Το NATO λουρί διαθέτει σχέδιο με 5 ρίγες μπλε, κόκκινου και γκρι χρώματος και μπούκλα ασφαλείας. Στην κυματοειδή πίσω πλευρά της κάσας, παρατηρούνται στον ρότορα οι «τρεις ρίγες» του ναυτικού συμβόλου του Διοικητή, μαζί με ένα 007 σχέδιο «σφαίρας», του James Bond.

Το μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι είναι συλλεκτικό, διατίθεται σε 7.007 ρολόγια, και λειτουργεί με τον μηχανισμό OMEGA Calibre 2507. Διαθέτει εγγύηση 3 ετών και παρουσιάζεται με ένα ειδικό κουτί, που έχει ως πηγή έμπνευσης μια στρατιωτική μεταλλική κάσα.

 

Το κουτί περιέχει επίσης ένα μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι, ένα ειδικό εργαλείο για την αλλαγή του λουριού και ένα “ναυτικό παράσημο” που προσομοιάζει τον σχεδιασμό του NATO λουριού.

Το “Commander’s Watch” είναι διαθέσιμο και σε 18K κίτρινο χρυσό, σε συλλεκτική έκδοση, 7 μόνο ρολογιών.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook