Πωλείται το εκπληκτικό σπίτι μια πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ

Το ιστορικό πενταώροφο αρχοντικό στο Upper East Side της Έλινορ Ρούσβελτ θα το αποκτήσει ο επόμενος ιδιοκτήτης για 13,5 εκατομμύρια δολάρια

SHARE THIS
0
SHARES

Η πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής Έλινορ Ρούσβελτ έζησε σε ένα αρχοντικό διαμέρισμα στο Upper East Side της Νέας Υόρκης από το 1953 έως το 1958. 

 

Πρόκειται για μια μονοκατοικία στους 211 East και 62 δρόμους που έχει τη δική του ιστορική σημασία ανεξάρτητα από τους Ρούσβελτ. Κατασκευάστηκε το 1873 από τον αρχιτέκτονα M.C. Merritt, μαζί με τέσσερα άλλα κτίρια στο ίδιο οικοδομικό τερλάγωνο. Αυτά τα σπίτια αργότερα ανήκαν στα κτήρια που ορίστηκαν ως μέρος της ιστορικής περιοχής του Treadwell Farm το 1967.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σημερινοί ιδιοκτήτες επιχείρησαν να πουλήσουν το σπίτι: Καταγράφηκε για πρώτη φορά το 2015 για 18 εκατομμύρια δολάρια και από τότε η τιμή του έχει πέσει. 

 

Όσο για τα στοιχεία του σπιτιού, έχει τέσσερα υπνοδωμάτια και έξι μπάνια απλώνεται πάνω από τα 5.225 τετραγωνικά πόδια. Πολλές από τις υπέροχες αυθεντικές του λεπτομέρειες είναι άθικτες, όπως οι πόρτες με βιτρό, μια μεγάλη σπειροειδής σκάλα, έξι τζάκια, ενώ ο σημερινός ιδιοκτήτης έχει προσθέσει τις δικές του πινελιές όπως πλυντήρια και γυμναστήριο στο υπόγειο.  

 

ΦΩΤΟ: Stribling

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook