Σε δημοπρασία τα πιο σπάνια διαμαντένια λουλούδια στον κόσμο

Ο οίκος Σόθμπι δημοπρατεί τα πιο διάσημα ...λουλούδια από πολύτιμες πέτρες που στόλιζαν γαλαζοαίματες.

SHARE THIS
0
SHARES

Η ανακαινισμένη γκαλερί του οίκου Σόθμπι στη Νέα Υόρκη, από τις 3 έως τις 23 Μαΐου, φιλοξενεί την έκθεση In Bloom που προηγείται της δημοπρασίας και παρουσιάζει ανάγλυφα την αιώνια αγάπη των κοσμηματοποιών για τα μοτίβα λουλουδιών. 

 

Η μόδα της κατασκευής των πολύτιμων λουλουδιών ξεκίνησε από τον 19ο αιώνα και στην έκθεση παρουσιάζονται μοναδικά κομμάτια μιας ευρείας συλλογής των οίκων Cartier, Van Cleef & Arpels, Shaun Leane και Stephen Webster.

 «Τα πρώτα κοσμήματα δημιουργήθηκαν με αληθινά άνθη, τα φορούσαν στα μαλλιά τους ή γύρω από το λαιμό τους. Χρησιμοποιούμε τα λουλούδια ως μοτίβο από τότε που ξεκίνησε το κόσμημα. Τα παλαιότερα μοτίβα ήταν φίδια, φούντες και λουλούδια. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές τα χρησιμοποιούν ακόμη περισσότερο, ήταν ευκολότερο να βρούμε σύγχρονα κομμάτια σε σύγκριση με τα παλαιότερα, δήλωσε στο WWD ο Φρανκ Έβερετ, διευθυντής πωλήσεων πολυτελών ειδών του Sotheby's και λάτρης όλων των λουλουδιών, ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν ως ανθοπώλης και διοργανωτής εκδηλώσεων, στις οποίες τα άνθη παίζουν πάντα έναν βασικό ρόλο.

 

Η έκθεση είναι καρπός συνεργασίας με την Κάρολ Γούλτον συντάκτρια της Vogue, η οποία έχει επίσης γράψει ένα βιβλίο για τα κοσμήματα με άνθη προετοιμάζοντας την έκθεση εδώ και δύο χρόνια. Στόχος τους ήταν να συλλάβουν την τεράστια ποικιλία των κοσμημάτων και να εντοπίσουν την εξέλιξη του φυτικού μοτίβου με τα χρόνια.

«Προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε κάθε δημιουργό, κάθε στυλ, κάθε εποχή και κάθε λουλούδι», πρόσθεσε ο Έβερετ σημειώνοντας ότι στην έκθεση περιλαμβάνονται καρφίτσες μεγάλου μεγέθους από χρυσό και διαμάντια του 19ου αιώνα που έχουν μετατραπεί σε σκουλαρίκια, μια vintage καρφίτσα Cartier από τη δεκαετία του '40 και ένα πιο μοντέρνο δαχτυλίδι Sabba με διαμάντι και τιρκουάζ πέτρες που σχηματίζουν άνθος.

Όλα τα κοσμήματα της έκθεσης «In Bloom» θα διατεθούν προς πώληση με τιμή εκκίνησης 10.000 ευρώ έως 3 εκατομμυρίων ευρώ.

 

φωτο:  Sotheby's

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook