Σπάνιο ρολόι IWC σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Τα έσοδα από το exclusive Pilot IWC ρολόι, θα υποστηρίξουν το ίδρυμα νέων Antoine De Saint Exupery

spanio-roloi-iwc-se-dimoprasia-gia-kalo-skopo
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η  Sotheby’s  έβγαλε σε δημοπρασία ένα μοναδικό κομμάτι της IWC Schaffhausen.

Το Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition “Antoine de Saint Exupéry”, με κάσα κατασκευασμένη από χρυσό 18 καρατίων, δημοπρατήθηκε για το ποσό των 30.000 ελβετικών φράγκων.

Η IWC Schaffhausen θα δωρίσει τα έσοδα στο Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint Exupéry, για να στηρίξει το έργο του Association Arrimage. Μέσα από πολυάριθμα projects, το ίδρυμα αυτό διοργανώνει πρωτοποριακά καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά με προβλήματα όρασης να αποκτήσουν πρόσβαση για πρώτη φορά στις πρωτότυπες εικονογραφήσεις του «Μικρού Πρίγκηπα» του Antoine de Saint-Exupéry, διδάσκοντας τους πώς να αντιλαμβάνονται τις ζωγραφιές χρησιμοποιώντας την αφή τους.

Το Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition “Antoine de Saint Exupéry” Unique Piece προστατεύεται από κάσα χρυσού 18 καρατίων.

Το ετήσιο ημερολόγιο γνωρίζει τις διαφορετικές ημέρες που διαθέτει ο κάθε μήνας και χρειάζεται ρύθμιση μόνο μια φορά το χρόνο, στο τέλος του Φεβρουαρίου. Διαθέτει τον μηχανισμό 52850, που έχει κατασκευάσει η IWC, με σύστημα αυτόματου κουρδίσματος Pellaton φτιαγμένο από κεραμικά μέρη και δυνατότητα δημιουργίας αποθέματος ενέργειας 7 ημερών σε 2 κυλίνδρους. Μέσα από το διαφανές πίσω μέρος από  κρύσταλλο σάπφειρου μπορεί κανείς να θαυμάσει το μηχανισμό, το σχήμα του οποίου είναι εμπνευσμένο από το  Lockheed P-38 Lightning, το αεροπλάνο με το οποίο πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση ο Antoine de Saint-Exupéry.

Τόσο το καντράν σε χρώμα ταμπά όσο και το καφέ λουράκι από δέρμα μοσχαριού, θυμίζουν τα τζάκετ που φορούσε ο Γάλλος πιλότος και οι σύγχρονοί του εκείνη την εποχή.

Η δημοπρασία στη Γενεύη ήταν η έκτη που πραγματοποίησε η IWC σε συνεργασία με τη Sotheby’s Geneva.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπορούμε να συνεισφέρουμε στο σημαντικό έργο του Ιδρύματος Νέων Antoine de Saint-Exupéry – έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που δουλεύει ακατάπαυστα στοχεύοντας να βελτιώνει την καθημερινότητα παιδιών με δυσκολίες και να τα βοηθά για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook