Στο βιβλίο Γκίνες η κουκουβάγια της Αθήνας

«Τα καταφέραμε, δημιουργήσαμε τη μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια του κόσμου με 52.000 νούφαρα σε 512 τ.μ.» Στην Ελλάδα το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο μωσαϊκό με την τεχνική του οριγκάμι

|
SHARE THIS
0
SHARES

Το στοίχημα ήταν να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη κατασκευή οριγκάμι στον κόσμο. Το ραντεβού δόθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς. Εκεί το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Με τη συμμετοχή πάνω από 20.000 ανθρώπων όλων των ηλικιών, δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια του κόσμου. Η κουκουβάγια επελέγη, ως σύμβολο σοφίας και έμβλημα της Αθήνας. Κατασκευάστηκαν 52.000 χάρτινα νούφαρα, τα οποία κάλυψαν μια επιφάνεια 512 τ.μ.

Η κουκουβάγια επελέγη, ως σύμβολο σοφίας και έμβλημα της Αθήνας. Κατασκευάστηκαν 52.000 χάρτινα νούφαρα, τα οποία κάλυψαν μια επιφάνεια 512 τ.μ.

Η προετοιμασία του όλου εγχειρήματος είχε ξεκινήσει με εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε σεμινάρια όπου εκπαιδεύτηκαν στην εικαστική ιαπωνική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής, οριγκάμι, από την Μυρτώ Δημητρίου, Κοινωνική Ανθρωπολόγο, Instructοr Origami και κάτοχο Ρεκόρ Γκίνες.

Στη συνέχεια έστειλαν τα βίντεο, τις φωτογραφίες και την αρχιτεκτονική μελέτη στην επιτροπή και περίμεναν την τελική διαπίστευση για το ρεκόρ Γκίνες.

Το ρεκόρ επετεύχθη και όλοι όσοι συμμετείχαν έχουν λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι: «Τα καταφέραμε! Δημιουργήσαμε τη μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια του κόσμου με 52.000 νούφαρα σε 512 τ.μ. στις 18 Μαρτίου 2014 στο Γήπεδο Μετς στην Αθήνα» δήλωσε η Μυρτώ Δημητρίου μιλώντας στο TheTOC. «Νιώθω πραγματικά ευτυχισμένη μετά την επίσημη πιστοποίηση της επιτροπής. Ο χρόνος προετοιμασίας, η κούραση, οι δυσκολίες, όλα εξανεμίζονται με την αγάπη, την ανταπόκριση του κόσμου και με το τελικό αποτέλεσμα».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν χορωδίες σχολείων και ωδείων καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων!

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την υποστήριξή σας στη μεγάλη αυτή προσπάθεια» λέει ευτυχισμένη για την επιτυχία του εγχειρήματος η Μυρτώ.

«Με αυτή μας την πράξη θέλαμε να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, δημιουργίας, συνεργασίας, ανακύκλωσης, να προβάλλουμε την Ελλάδα, τα σύμβολα και την ιστορία της σε όλο τον κόσμο»

Την προσπάθεια βοήθησε και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Nishibayashi με τη σύζυγό του.

«Με αυτή μας την πράξη θέλαμε να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, δημιουργίας, συνεργασίας, ανακύκλωσης, να προβάλλουμε την Ελλάδα, τα σύμβολα και την ιστορία της σε όλο τον κόσμο!»

Το βραβείο Γκίνες για το μεγαλύτερο μωσαϊκό με την τέχνη του Οριγκάμι βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2012 όταν η Μυρτώ Δημητρίου μαζί με 10.000 άτομα δημιούργησε το μεγαλύτερο χάρτινο μωσαικό αναπαριστώντας την εικόνα του Λευκού Πύργου σε 403 τ.μ. με 40.000 νούφαρα. Τότε η Ελλάδα κέρδισε το Ρεκόρ Γκίνες που κατείχαν από το 2008 οι Κινέζοι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook