Στο Ερμιτάζ οι διεθνείς τάσεις της μόδας τα τελευταία 30 χρόνια

Givenchy, Gucci, Paco Rabanne, Versace, Prada, Calvin Klein

sto-ermitaz-oi-diethneis-taseis-tis-modas-ta-teleutaia-30-xronia
SHARE THIS
0
SHARES

Έκθεση που έχει ως θέμα τις διεθνείς τάσεις της μόδας τα τελευταία 30 χρόνια εγκαινιάστηκε σήμερα στο κεντρικό κτίριο του μουσείου Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, στην οποία παρουσιάζονται ενδύματα παγκοσμίως γνωστών σχεδιαστών μόδας και στην οποία εκπροσωπούνται διεθνείς οίκοι μόδας.

Συγκεκριμένα στην έκθεση παρουσιάζονται, με χρονολογική σειρά, ανδρικά κοστούμια, γυναικεία φορέματα και παλτό των γνωστών οίκων Givenchy, Gucci, Paco Rabanne, Versace, Prada, Calvin Klein και άλλων γνωστών οίκων μόδας.

Ο γενικός διευθυντής του Κρατικού Μουσείου Ερμιτάζ Μιχαήλ Πιοτρόφσκι, μιλώντας κατά την τελετή έναρξης των εγκαινίων είπε. «Εγκαινιάζουμε μια έκθεση που έχει ως θέμα την ιστορία του κοστουμιού στον 20ου αιώνα. Παρουσιάζουμε μια εικόνα για το πώς αναπτύχθηκε η μόδα τα τελευταία 30 χρόνια, περιλαμβανομένου και του 2018. Για μας δεν είναι μια έκθεση μόδας, αλλά μια έκθεση κοστουμιού. Συγκεντρώνουμε κοστούμια όλη μας την ζωή, όσο υπάρχει και το Ερμιτάζ. Το θέμα του κοστουμιού έχει γίνει πολύ σημαντικό στην ζωή μας».

ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook