Τα δώρα που ξεπερνούν... τα σύνορα!

Τα δώρα που ξεπερνούν... τα σύνορα δημιουργούνται από εταιρείες που είναι κοινωνικά και οικολογικά ευσυνείδητες και προσφέρουν τα έσοδα τους στους μη ευνοουμένους.

ta-dwra-pou-ksepernoun-ta-sunora
|
SHARE THIS
0
SHARES

Εάν έχετε ξεμείνει από ιδέες και προβληματίζεστε σχετικά με το τι δώρα μπορείτε να κάνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα, τότε παρακάτω θα δείτε μερικές προτάσεις που, όχι μόνο θα χαρίσουν χαμόγελα στους δικούς σας ανθρώπους, αλλά θα προσφέρουν και στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Τα δώρα που ξεπερνούν... τα σύνορα δημιουργούνται από εταιρείες που είναι κοινωνικά και οικολογικά ευσυνείδητες και προσφέρουν τα έσοδα τους στους μη ευνοουμένους.

Αρχικά, η 31 Bits φτιάχνει χειροποίητα κοσμήματα και μέσα από τις πωλήσεις βοηθά τις γυναίκες στην Ουγκάντα να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Κάτι ανάλογο επιχειρεί να κάνει και η SameSky για τις γυναίκες στη Ρουάντα, καθώς επίσης και η εταιρεία Faire Collection για τις φτωχές κοινότητες στη Ν. Αμερική.

Η αγορά ενός βραχιολιού από τη Fortuned Cultured μπορεί να προσφέρει σχεδόν 60 γεύματα σε ένα παιδί που έχει ανάγκη.

 

Πέρα από τα κοσμήματα, δώρα με «ευσυνείδηση» είναι τα ρούχα και τα παπούτσια. Η Raven+Lily σχεδιάζει ρούχα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας απομεινάρια από φανέλες.

 

Η Roma Boots με κάθε ζευγάρι που πουλιέται, δίνει και ένα ζευγάρι παπούτσια σε παιδιά που δεν έχουν.

 

Μία άλλη εναλλακτική είναι και οι τσάντες, οι οποίες είναι κι αυτές φιλικές προς το περιβάλλον και κατασκευάζονται από τη Matt&Nat με ανακυκλωμένα προϊόντα.

Τέλος, ένα δώρο που θα ευχαριστήσει και παράλληλα θα «προσφέρει» είναι και τα αξεσουάρ σπιτιού, όπως πετσέτες και μαξιλάρια από τη Henri Rose που ένα μέρος των εσόδων της δίνεται για τις σεξουαλικά κακοποιημένες γυναίκες.

 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η σκέψη και η πράξη είναι που μετράνε!

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook