Τα πιο νόστιμα & θρεπτικά μπιφτέκια Black Angus από τον Χριστόφορο Πέσκια

Το TheTOC σε συνεργασία με την ομάδα της COFFEEHOUSE, τον chef Χριστόφορο Πέσκια και το Kitchen44 σας παρουσιάζει τις πιο θρεπτικές και υγιεινές συνταγές.

SHARE THIS
0
SHARES

Ο Χριστόφορος Πέσκιας, μοιράζεται μαζί σας τα μυστικά του τέλειου gourmet μπέργκερ που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. 

Στην τρίτη από μια σειρά από θρεπτικές και υγιεινές συνταγές σε συνεργασία με το TheTOC, ο σεφ παρουσιάζει τα Μπιφτέκια Black Angus με σάλτσα παρμεζάνας, τα οποία καθημερινά ετοιμάζονται στο Kitchen44, το νέο "fresh and healthy business lunch" για όσους αναζητούν ένα ποιοτικό γεύμα με υγιεινές επιλογές a la carte αλλά και μαγειρευτό καθημερινό φαγητό. 

 

Μπιφτέκια Black Angus με σάλτσα παρμεζάνας

Ο καταξιωμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας δημιούργησε ένα πλήρες μενού για το Kitchen44, χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκα υλικά εξαιρετικής ποιότητας. Για σήμερα προτείνει ζουμερά μπιφτέκια από κιμά Black Angus τα οποία θα συνοδεύσουμε με μπρόκολο και σάλτσα παρμεζάνας. 

 

Το Black Angus είναι υψηλής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας που θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο. Έιναι πλούσιο σε κρεατίνη, πρωτεΐνες, βιταμίνη Β, σίδερο, φώσφορο, κ.α., βοηθάει στην ρύθμιση του αιματοκρίτη και της χοληστερίνης.

Τα υλικά 

      Για τα μπιφτέκια 

  • 250gr κιμά Black Angus

  • 500gr ψωμί μουλιασμένο σε νερό και στραγγισμένο καλά

  • 10gr κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • Λίγο σκόρδο λιωμένο

  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • Λίγη ρίγανη ψιλοκομμένη

  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

  • 20gr κέτσαπ

  • 1 αυγό

  • 30ml ελαιόλαδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Για τη σάλτσα παρμεζάνας

  • κρέμα γάλακτος

  • παρμεζάνα

Η εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί σε πολύ χαμηλή φωτιά, μαζί με λίγο νερό για να μαλακώσουν τα υλικά. 

 

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμισθεί όλο το νερό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε καλά. 

 

Πλάθουμε σε μπιφτέκια των 100gr.

 

 Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. 

 

Το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με μπρόκολο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα παρμεζάνας.

 

Τα tips

-  Όταν φτιάχνουμε κεφτεδάκια ή μπιφτέκια το κρεμμύδι και το σκόρδο μπαίνουν ελαφρώς σωταρισμένα (αφού κρυώσουν λίγο) και όχι ωμά στον κιμά γιατί έτσι είναι πιο εύπεπτα. 

- Η φωτιά για τα μπιφτέκια θα πρέπει να είναι πάρα πολύ δυνατή για να ψηθούν σωστά και να κάνουν ωραία κρούστα. 

 

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και περισσότερα μυστικά επιτυχίας από τον Χριστόφορο Πέσκια στο βίντεο. 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

kitchen44.gr

Kitchen44 Facebook Page 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook