Το μηχάνημα που μετατρέπει το αγαπημένο σας τραγούδι σε... ποτό!

Οι άνθρωποι στην NOMLAB εφηύραν μια μηχανή, που ονομάζεται Squeeze Music, η οποία θα μετατρέψει το αγαπημένο σας τραγούδι σε ένα... ποτό με συγκεκριμένη γεύση

to-mixanima-pou-metatrepei-to-agapimeno-sas-tragoudi-se-poto
SHARE THIS
0
SHARES

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι γεύση έχει το αγαπημένο σας τραγούδι;

Αν και δεν υπάρχει καμία λογική συνοχή στο προηγούμενο ερώτημα, μια ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να απαντήσει ούτως ή άλλως.

Οι άνθρωποι στην NOMLAB εφηύραν μια μηχανή, που ονομάζεται Squeeze Music, η οποία θα μετατρέψει κυριολεκτικά το αγαπημένο σας τραγούδι σε ένα... ποτό!

Το μοναδικό αυτό μηχάνημα αναλύει το συναισθηματικό περιεχόμενο κάθε τραγουδιού και το μετατρέπει σε ένα νόστιμο υγρό.

 Αυτό γίνεται κοιτάζοντας την κυματομορφή του τραγουδιού για τα συναισθήματα, με κάθε συναίσθημα να αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη γεύση.

 

Η αντιστοιχία έχει ως εξής:

Χαρά = Γλυκό
Ενθουσιασμός = Ξινό
Ρομαντικό = Στυφό
Συναισθηματικό = Αλμυρό
Θλίψη = Πικρό

Έτσι, για παράδειγμα, μπορούμε να φανταστούμε ότι το «Happy» από τον Pharrell Williams, θα ήταν ένα μείγμα γλυκόξινου, ενώ το «Bohemian Rhapsody» από τους Queen, πιθανώς να ήταν ένα ισχυρό μείγμα και των πέντε αυτών γεύσεων.

Πολλοί θα αναρωτιούνται βέβαια γιατί δεν περιλαμβάνεται ο θυμός στα συναισθήματα. Η απάντηση είναι ότι οι προγραμματιστές εργάζονται πάνω σε αυτό.

Το εργαστήριο Nomura Open Innovation Lab ενσωματώνει πέντε επιπλέον συναισθήματα στο συναισθηματικό φάσμα των μηχανών και οι προγραμματιστές θεωρούν ότι το μηχάνημα αυτό θα ταίριαζε απόλυτα σε ένα μουσικό φεστιβάλ ή σε μια συναυλία, προσθέτοντας στο υγρό και αλκοόλ.

Το Squeeze Music βρίσκεται ακόμα σε πρωτότυπο στάδιο, αλλά οι δημιουργοί του στοχεύουν να το εμπορευματοποιήσουν στο εγγύς μέλλον.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook