Το ταξίδι του γάτου-πρόσφυγα της Λέσβου για να βρει την οικογένειά του!

Ενας γάτος - πρόσφυγας που έφτασε στη Λέσβο με πλαστική βάρκα με την οικογένειά του αλλά τρόμαξε και εξαφανίστηκε, έσμιξε μαζί τους στη Νορβηγία, 4 μήνες μετά!

to-taksidi-tou-gatou-prosfuga-tis-lesbou-gia-na-brei-tin-oikogeneia-tou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Δίας (όπως σημαίνει ο όνομά Kunkush στα Ιρακινά), είναι ένας λευκός γάτος από την Μοσούλη του Ιράκ, που χωρίστηκε από την οικογένεια του μετά από το δύσκολο ταξίδι τους προς τη Λέσβο μέσω Τουρκίας.

Ηρθαν με πλαστική βάρκα τον Νοέμβριο του 2015 και το κλουβί μεταφοράς του γάτου διαλύθηκε, με το που έφτασαν στη Σκάλα Συκαμιάς και ο κατατρομαγμένος γάτος εξαφανίστηκε.

Η οικογένεια είπε στους εθελοντές τι είχε συμβεί και όλοι μαζί άρχισαν να ψάχνουν την αφράτη λευκή γάτα με τα κίτρινα μάτια. Δεν κατάφεραν να την βρουν εγκαίρως και σύντομα η οικογένεια αναγκάστηκε να συνεχίσει το ταξίδι της, χωρίς εκείνη.

 

Δύο από τους εθελοντές, η Ashley Anderson και η Amy Shrodes, ένιωσαν τη θλίψη της οικογένειας που αγαπούσε τόσο πολύ τον γάτο της, και αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτό.

Όταν, λοιπόν, εντόπισαν τον Δία σε ένα κοντινό χωριό τρεις ημέρες αργότερα, ξεκίνησαν μια εκστρατεία στα social media δημιουργώντας τη σελίδα «Reunite Dias» στο facebook και καλώντας τους χρήστες να μοιραστούν την ιστορία του, ενώ παράλληλα δημιούργησαν σελίδα GoFundMe για να καλύψουν τα κτηνιατρικά έξοδα.

Η ιστορία του έγινε θέμα στο ABC News και σε άλλα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ.

 

Και ενώ αναζητούσαν ακόμα την οικογένεια,  έστειλαν τον Δία σε ανάδοχη οικογένεια στο Βερολίνο, καθώς πίστευαν ότι υπήρχαν πολλές πιθανότητες οι ιδιοκτήτες του να βρίσκονται εκεί, αφού στη Γερμανία εγκαταστάθηκαν πολλοί πρόσφυγες.

Τελικά, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η αληθινή του οικογένεια του Δία εντοπίστηκε στη Νορβηγία στις 12 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη επικοινωνία τους έγινε μέσω skype στις 14 Φεβρουαρίου και αφού εξακριβώθηκε ότι επρόκειτο όντως για την οικογένειά του, έγιναν οι απαραίτητες διευθετήσεις και ο Δίας ξεκίνησε για τη Νορβηγία.

 

Πριν από λίγες ώρες, ο Δίας έφτασε στη Νορβηγία, και απολαμβάνει ήδη τη ζεστασιά της αγκαλιάς των δικών του ανθρώπων.

 

 

 

Πριν από λίγο ο Guardian ανέβασε και βίντεο, όπου περιγράφει το επικό ταξίδι του Δία για να βρει την οικογένειά του.

 

 

Δείτε τις φωτογραφίες του Δία από την ανέμελη ζωή του στο Ιράκ, τις οποίες έστειλε η οικογένεια στους εθελοντές για να αποδείξει ότι είναι δικός τους.

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook