Είναι μάγειρας και παρουσιαστής εκπομπών, που έχουν μάλιστα βραβευτεί με Εμμυ. Εχει γράψει βιβλία με συνταγές. Εχει δική του ιστοσελίδα, application και κανάλι στο Youtube, έχει αλυσίδα εστιατορίων στη Βραζιλία, στην Ινδία, στην Κίνα, στη Ρωσία, στην Ιταλία κι όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς.
Η αλυσίδα του με ιταλικό φαγητό αποφέρει έσοδα 100 εκατομμύρια λίρες το χρόνο, αυτή με τα ψητά προσθέτει άλλα 35 εκατ. ετησίως
Η αλυσίδα του με ιταλικό φαγητό αποφέρει έσοδα 100 εκατομμύρια λίρες το χρόνο, αυτή με τα ψητά προσθέτει άλλα 35 εκατ. ετησίως. Ποιος είναι; Ο «γυμνός σεφ», ο πιτσιρικάς που γυρνούσε με ένα σκουτεράκι το Λονδίνο, όταν πρωτοέκανε την εμφάνισή του ως μάγειρας με την εκπομπή «The naked chef» στο BBC, 17 χρόνια πριν.
Σήμερα δεν είναι απλώς ένας διάσημος κι επιτυχημένος σεφ, είναι ο ιδιοκτήτης μιας εταιρίας, που απασχολεί 8.000 εργαζόμενους κι η αξία της υπολογίζεται στα 225 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο! Είναι ο Τζέιμι Ολιβερ, ο δυσλεκτικός, ψευδός Αγγλος, ο μάγειρας και δημιουργός μιας αυτοκρατορίας ύψους 281.000.000 ευρώ...
Ο σημερινός Guardian φιλοξενεί συνέντευξη του σεφ – επιχειρηματία, που μετεξέλιξε την τέχνη της μαγειρικής, κάνοντας την κομμάτι των σύγχρονων τάσεων των μέσων ενημέρωσης: όχι μόνο της τηλεόρασης, αλλά και του Ιντερνετ, του Youtube, των social media.
Αφορμή της συνέντευξης στάθηκε το γεγονός ότι η πλατφόρμα του, το FoodTube, μέσα σε ένα χρόνο από την ίδρυση και τη λειτουργίας της, συγκέντρωσε πάνω από 1.000.000 συνδρομητές κι αυτή τη στιγμή είναι η τρίτη μεγαλύτερη στο Youtube. Το application drinktube, που δημιούργησε προ μηνών είναι το πλέον επικερδές στο βρετανικό iTunes, ενώ η ιστοσελίδα του έχει 8.000.000 επισκέπτες το μήνα κι έχει ήδη κατακτήσει τρία Webbys (τα Οσκαρ του Διαδικτύου).
Ο Τζέιμι Ολιβερ είναι πια κάτι πολύ παραπάνω από σεφ ή σελέμπριτι, κάτι παραπάνω από επιτυχημένος επιχειρηματίας, κάτι περισσότερο από σταρ των νέων τεχνολογιών.
Είναι από μόνος του μια κατηγορία, ένα εξαιρετικά ισχυρό παγκοσμίως brand
Είναι από μόνος του μια κατηγορία, ένα εξαιρετικά ισχυρό παγκοσμίως brand, ένα πρόσωπο που επηρέασε τις συνήθειες διατροφής ολόκληρων λαών και που σήμερα δίνει την ευκαιρία σε σεφ με μεράκι από όλο τον κόσμο να εμφανιστούν στην πλατφόρμα του.
«Το πιο έξυπνο πράγμα που έχω κάνει μέσα σε 15 χρόνια καριέρας», λέει ο ίδιος «είναι ότι επιλέγω να συνεργάζομαι με ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά και νέες ιδέες που είναι πολύ ικανότεροι από μένα σε πολλά πράγματα. Αυτό ακριβώς είναι το μυστικό μου...».
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr