Αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ζητούν οι τρανς

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την νομική κατοχύρωση ταυτότητας φύλου. Στην Αθήνα η πρώτη δράση θα γίνει την Κυριακή 8 Ιουνίου στις 12:00.

anagnwrisi-tis-tautotitas-fulou-zitoun-oi-trans
SHARE THIS
0
SHARES

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) ανακοίνωσε την πρώτη «δράση δρόμου» στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην πανευρωπαϊκή καμπάνια που διοργανώνει η ευρωπαϊκή οργάνωση για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας Transgender Europe (TGEU) για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Η εκστρατεία έχει τίτλο «Πρόσβαση παντού: η αναγνώριση ανοίγει δρόμους» και, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του ΣΥΔ, «σκοπό έχει την παρότρυνση των ευρωπαϊκών κοινωνιών να αναγνωρίσουν τις σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στην καθημερινή ζωή τους».

 «Διεκδικούμε την γρήγορη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου και την δυνατότητα αλλαγής των εγγράφων των τρανς ανθρώπων χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις»

Η πρώτη «Δράση Δρόμου» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουνίου από τις 12.00-20.00 στην Πλατεία Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, όπου μέλη του σωματείου, εθελοντές άλλων οργανώσεων και υποστηρικτές, θα βρίσκονται εκεί για την ενημέρωση των πολιτών για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την τρανς κοινότητα όπωςείναι η Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου.

Η δράση αυτή υποστηρίζεται από το ελληνικό γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας, την Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – «Πλειάδες»,την Colour Youth, τις «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» , την «Θετική Φωνή», την Praksis, την Λεσβιακή Ομάδα Αθηνών, την ΟΛΚΕ, το Athens Pride, την Homophonia – ThessalonikiPride, την Good asYou(th), την Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης, τον «Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία», την Equal Rights Greece Organization και το ThessalonikiPride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή του το ΣΥΔ τονίζει ότι «Διεκδικούμε την γρήγορη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου και την δυνατότητα αλλαγής των εγγράφων των τρανς ανθρώπων χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις. Η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, προστατεύει από τις διακρίσεις, προστατεύει την ιδιωτικότητα ενός ατόμου και αποτελεί την βάση για μια αξιοπρεπή ζωή».

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook