Δέκα χρόνια Athens Pride

Το Athens Pride κλείνει φέτος 10 χρόνια ζωής. Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Σύνθημα του φετινού Athens Pride: «Οικογενειακή Υπόθεση».

SHARE THIS
0
SHARES

Το Athens Pride κλείνει φέτος 10 χρόνια ζωής. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στο κέντρο της Αθήνας. Θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με το στήσιμο των περιπτέρων και θα κλείσει με πάρτι και εκπλήξεις που θα διαρκέσουν μέχρι αργά το βράδυ. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι η παρέλαση που θα γίνει στις 7 μ.μ.

Με το σύνθημα «Οικογενειακή Υπόθεση», το φετινό Athens Pride εστιάζει σε βασικά θέματα ισότητας και δημοκρατίας: στην δυνατότητα των επιλογών στην οικογενειακή ζωή. Ειδικά στην δυνατότητα δημιουργίας μιας νομικά αναγνωρισμένης οικογένειαs.

Με το σύνθημα «Οικογενειακή Υπόθεση», το φετινό Athens Pride εστιάζει σε βασικά θέματα ισότητας και δημοκρατίας

Σε ανακοίνωσή του, το Athens Pride υπογραμμίζει ότι η Ελληνική Πολιτεία συνεχίζει να στερεί από τους ΛΟΑΤ αυτό το δικαίωμα και αρνείται την ισονομία ακόμα και μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 7 Νοεμβρίου 2013, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα είχε παραβιάσει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποκλείοντας ζευγάρια του ιδίου φύλου από το Σύμφωνο Συμβίωσης».

Το Athens Pride τονίζει, επίσης, ότι «η ισότιμη πρόσβαση στο οικογενειακό Δίκαιο αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση μιας σύγχρονης δημοκρατίας. H εξαίρεση πολιτών από το Σύμφωνο Συμβίωσης, τον γάμο, την τεκνοποίηση, την υιοθεσία λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου, σημαίνει τον ουσιαστικό και επιλεκτικό αποκλεισμό τους από την πολιτειακή προστασία και την στέρηση ασφάλειας που αυτή συνεπάγεται».

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook