Εκανε μήνυση στο παιδί της επειδή θέλει να αλλάξει φύλο χωρίς την άδειά της

Μια μητέρα στην Μινεσότα, υπέβαλε μήνυση στο 17χρονο παιδί της, επειδή αυτό αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου, χωρίς να πάρει την άδειά της.

ekane-minusi-sto-paidi-tis-epeidi-thelei-na-allaksei-fulo-xwris-tin-adeia-tis
SHARE THIS
0
SHARES

Μια μητέρα στην Μινεσότα, υπέβαλε μήνυση στο 17χρονο παιδί της, επειδή αυτό αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου προκειμένου να γίνει γυναίκα, χωρίς να πάρει την άδειά της.

Η Ανμαρί Κάλγκαρο σε μια έκρηξη νομικών μέτρων μήνυσε επίσης τους γιατρούς, της υπηρεσίες δημόσιας υγείας και τους υπεύθυνους του σχολείου του παιδιού της, που θεωρεί ότι ευθύνονται για την αλλαγή φύλου και ζητά να διακοπεί η ιατρική διαδικασία.

Στην μήνυσή της η Κάλγκαρο αναφέρει ότι το παιδί της νοσηλεύτηκε σε κλινική της Μινεάπολης, όπου του δόθηκαν σκευάσματα για διεμφυλικούς, χωρίς εκείνη να δώσει την συγκατάθεσή της. Σε ό,τι αφορά τη διεύθυνση του σχολείου, η μητέρα καταγγέλλει ότι της αφαίρεσε τα γονεϊκά δικαιώματα και αρνήθηκε να της παραδώσει στοιχεία και έγγραφα σχετικών με την πρόοδο του παιδιού της. Στα έγγραφα που παρέδωσε η ίδια στο δικαστήριο περιλαμβάνεται και ένα έγγραφο χειραφέτησης του παιδιού από την μητέρα του, το οποίο συνέταξε ένα δικηγόρος. Η μητέρα θεωρεί ότι το έγγραφο δεν έχει καμία νομική ισχύ καθώς δεν αποτελεί δικαστική εντολή.  

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook