Έρχεται το φεστιβάλ LGBT ταινιών. Kλείστε θέσεις!

Το Outview Film Festival 2015, το σημαντικό αθηναϊκό φεστιβάλ LGBT ταινιών ανανεώνει το ραντεβού του με το απαιτητικό κοινό του και προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα.

erxetai-to-festibal-lgbt-tainiwn-kleiste-theseis
SHARE THIS
0
SHARES

Από τις 7 έως τις 15 Μαΐου το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει ταινίες και αφιερώματα με πρωτοποριακό αέρα  στο Outview Festival στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Φέτος το πνεύμα του φεστιβάλ αντικατοπτρίζεται στην αφίσα που φιλοτέχνησε η ομάδα Cabine, γνωστή από την αφίσα που έκανε για τα Teddy Awards 2012.

Ως Ταινία Έναρξης του φεστιβάλ, θα προβληθεί πολυβραβευμένη ταινία παγκοσμίως που αντιπροσωπεύει το πνεύμα του φετινού φεστιβάλ . Η ταινία θα ανακοινωθεί επίσημα στις 20 Απριλίου. Και η πλέον κλασική ταινία “ZENNE Dancer” θα κλείσει το Outview Film Festival. Η ταινία έχει εμπνευστεί από την πραγματική ιστορία του ακτιβιστή Αχμέτ Γιλντίζ που δολοφονήθηκε στα 26 του από τον ίδιο του τον πατέρα το 2008 επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Αφιέρωμα στο Γαλλικό Gay Porn Σινεμά του ‘70 υπόσχεται το Outview Film Festival 2015, και βουτά στην gay γαλλική πορνογραφική κουλτούρα των ‘70s. Με την συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου, εξετάζεται ξανά αυτό το τρομερά ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό κινηματογραφικό είδος -με την παρουσία του Philippe Vallois, ενός από τους πρωτοπόρους του.

Ακολουθούν ο Φάκελος Gender με πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες από τις Η.Π.Α., Σουηδία, Ελλάδα. Επίσης, μετά από την τεράστια απήχηση που είχε η προβολή Valentine Road στο Outview Festival 2014 επαναλαμβάνονται και αυξάνονται οι ελεύθερες στο κοινό προβολές.

Οι ελληνικές συμμετοχές χρόνο με το χρόνο αυξάνονται. Φέτος θα παρουσιαστούν 14 ελληνικές παραγωγές και 2 παραγωγές εξωτερικού με γυρίσματα στην Ελλάδα.

Κι από την Ελλάδα το φεστιβάλ ταξιδεύει στη μακρινή Βραζιλία με το αφιέρωμα Μία Γεύση από Βραζιλία.

'Ενα άλλο μοναδικό αφιέρωμα του Φεστιβάλ είναι το Γνωρίστε το Τελ Αβίβ, στο οποίο παρουσιάζονται ταινίες από την πόλη του Ισραήλ η οποία αντιστέκεται σθεναρά στην ομοφοβία.

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι ταινίες και οι παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα πλαισιώνουν το μοναδικό LBGT φεστιβάλ

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του φεστιβάλ: www. outview.gr

OUTVIEW FILM FESTIVAL, 7-15 MAIOY 2015

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Μετρό Κεραμεικός)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook